Obračun Jovanovića i Gabrića: "Ministar u svojoj okolini vidi samo neprijatelje"

Foto: Nacionalni forum

"KAŽE Gabrić '...Jovanović, pametan, ali ne razumije da njegova reforma s njim na čelu ne može dobiti konsenzus nikada... ' To je u biti isto što je u svojoj diskriminatornoj izjavi o 'Jovanoviću koji zato što je Jovanović ne smije biti ministar obrazovanja u Hrvatskoj ' izjavio u svojem poznatom izljevu mržnje Zdravko Mamić! Samo je to Gabrić zapakirao u celofan!", objavio je na svom službenom Facebook profilu Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Ministar je komentirao jedan od intervjua čelnika novoosnovane stranke Nacionalni forum.

"Tužno od jednog liječnika koji poziva na prestanak podjela lijevo i desno, ali izgleda to čini samo na riječima! Nacionalni forum u kojem je za bavljenje politikom izgleda jedan od preduvjeta i nacionalnost, poručuje Nikica Gabrić!", poručio mu je Jovanović.


 
Gabrić odgovorio Jovanoviću

Gabrićeva reakcija na Jovanovićev napad nije se dugo čekala. Oglasio se priopćenjem na službenim stranicama Nacionalnog foruma.

"Tema je promašena. U emisiji televizije Z1 među prvima sam branio ministra Jovanovića od neprimjerenih napada Zdravka Mamića i nastavit ću to činiti i dalje. Ministar Jovanović, nažalost, svoju okolinu percipira isključivo kao niz neprijatelja. Njegova nemogućnost pronalaženja dijaloga, kompromisa i dodirnih točaka doprinijela je eroziji hrvatskog obrazovnog sustava. Politika sukoba i povišenih tonova nikada ne može rezultirati uspješnim reformama, zajedničkim dogovorima i boljoj budućnosti naših školaraca", poručuje Gabrić.

Novi igrač na hrvatskoj političkoj sceni poručuje kako nacionalna pripadnost u njegovom životu nikada nije bila, niti će biti ikakvo mjerilo. Dodaje da Nacionalni forum okuplja sve ljude koji žele dobro Hrvatskoj pa ni nacionalnost nije mjerilo.

"Jedino mjerilo je volja, želja i spremnost na neumorni rad za boljitak naše zemlje. Od ministra znanosti, obrazovanja i sporta očekuje se da u svojoj komunikaciji bude na razini akademske zajednice koju zastupa", poručio je Gabrić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.