"Nema ljepše nego kad daš nekome nadu za spas života": Zaklada Ana Rukavina nastavlja s upisima u Registar dobrovoljnih darivatelja

ZAKLADA Ana Rukavina nastavlja s upisima u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Posljednje dvije proljetne akcije održat će ovog vikenda u Zagrebu i Varaždinu.

"Svaki novi darivatelj upisan u Registar povećava šanse za pronalazak donora pa samim time i spašavanje nečijeg života", najavila je akciju upraviteljica Zaklade, Marija Rukavina.

"Nema ljepše upisati se ako si zdrav, mlad od 18 do 40 godina, i da te jednog dana pozovu i postaneš darivatelj. I da daš nekome nadu za spas života", kaže Marija Rukavina.

A od prošle godine do danas spašeno je 19 života, dok je samo u travnju obavljeno šest transplantacija iz hrvatskog registra, koji danas broji više od 36 tisuća dobrovoljnih darivatelja.

"Od toga je tipizirano i obrađeno 27.775. Uskoro kreće i 5.000 novih tipizacija za što smo dobili novac iz proračuna RH. To vam samo govori koliko je važno da nas je što više unutra", objašnjava Rukavina.

Zaklada Ana Rukavina akcije organizira u suradnji sa Studentskim zborom zagrebačkog Medicinskog fakulteta, a priliku za darivanje imate u popodnevnim satima na Trgu bana Jelačića ili sutra na varaždinskom Korzu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.