Nadzorna kamera u Berkeleyu snimila trenutak kada je policajac ubio tamnoputog 18-godišnjaka

Screenshot: YouTube

POLICIJA St. Louisa objavila je snimku na kojoj se vide posljednji trenutci prije pucnjave u kojoj je policajac ubio 18-godišnjeg tamnoputog tinejdžera Antonia Martina. Posljednje trenutke zabilježila je nadzorna kamera u Berkeleyu.

Prema priopćenju policijskog glasnogovornika, policajac je obavljao rutinsku kontrolu kada je vidio dvojicu muškaraca kraj benzinske postaje. Policajac im je prišao nakon čega je jedan od muškaraca izvukao pištolj i uperio ga u njega.

"U strahu za svoj život, policajac je ispalio nekoliko hitaca i ubio muškarca. Druga osoba je pobjegla", kazao je glasnogovornik Brian Schellman.

Iz policije su potvrdili kako je osumnjičenik bio naoružan pištoljem. Iako vlasti nisu javno identificirale žrtvu, majka žrtve kazala je za St. Louis Post-Dispatch da se radi o njenom sinu Antoniju Martinu. Za KSDK-TV je kazala kako njezin sin nije imao pištolj te da je izašao iz kuće kako bi vidjeo svoju djevojku.

Nakon ubojstva više desetina građana stiglo je na mjesto zločina koje se nalazi nedaleko od Fergusona gdje su bili neredi zbog ubojstva Michaela Browna. Nakon Martinovog ubojstva krenuli su prosvjedi i u Berkeleyu, a došlo je i do sukoba prosvjednika i policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.