Krv opet teče Egiptom: Jučer najmanje jedna osoba poginula u sukobima, islamisti i dalje pozivaju na ulice!

Foto: Guliver Image/Getty Images

NACIONALNI savez za obranu legitimnosti (NADL), koalicija islamista koji podupiru režim svrgnutog egipatskog predsjednika Muhameda Morsija, pozvala je Egipćane da i danas izađu na ulice, nakon jučerašnjih krvavih prosvjeda u kojima je najmanje jedna osoba poginula.

"Pozivamo egipatski narod da iziđe na ulice i zatraži da egipatska vojska vrati suverenitet koji pripada narodu i biračima. Dok vojska i policija privode čelnike i pripadnike Muslimanskog bratstva, egipatski narod na miran i dostojanstven način traži svoja prava i povratak istinske demokracije u zemlji", poručili su iz NADL.

Jučer je tijekom velikih prosvjeda diljem zemlje, na kojima se okupilo znatno više ljudi negoli proteklih tjedana, došlo do sukoba Morsijevih pristaša i protivnika. U Aleksandriji je u sukobu najmanje jedna osoba smrtno stradala. Dvije suprotne strane gađale su se kamenjem i pucali su jedni na druge.

Snage sigurnosti na prosvjednike su bacale suzavac. Velik broj prosvjednika je uhićen.

Do krvavih nereda došlo je svega dan nakon što su egipatske vlasti izvijestile u četvrtak da se zbog loše sigurnosne situacije u zemlji izvanredno stanje produljuje i na naredna dva mjeseca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.