Josipović odlikovao skoro sve svoje ljude, Jović izostavljen pa poručio: Na listi sam neprijatelja Hrvatske

Foto: Hina

TRI DANA nakon što je uručio odlikovanja i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama izrazivši im zahvalnost što su svojim djelovanjem obilježili Hrvatsku i učinili je boljom zemljom, bivši predsjednik Josipović je nagradio i svoje najbliže suradnike.

Josipović je odluku o dodijeli odlikovanja donio 12. veljače, a redom Ante Starčevića za osobiti doprinos u izgradnji suverene hrvatske države i promociju interesa Republike Hrvatske u svijetu nagrađene su osobe čija je uloga u navedenim tekovinama upitna.

Redom Ante Starčevića je tako nagrađen Josipovićev savjetnik za nacionalnu sigurnost Saša Perković, ali i savjetnica za gospodarstvo i sektorske politike EU-a, odnosno voditeljica Izbornog stožera, Tamara Obradović-Mazal.

Odlikovani su i Petra Furdek, nekadašnja šefica protokola na Pantovčaku, Zlatko Gareljić, savjetnik Ive Josipovića za obranu, pročelnica Josipovićevog kabineta Danica Juričić Spasović i glavna tajnica Ureda predsjednika Mirjam Katulić.

Odlikovane Kocijan i Vrabec-Mojzeš

Predsjednik je šest dana prije isteka mandata svojim najbližim suradnicima dodijelio i Red Danice Hrvatske s likom Marka Marulića kojeg su zaslužile njegova zamjenica Maja Kocijan i savjetnica za društvene djelatnosti u Uredu, Zrinka Vrabec-Mojzeš.

Danicu hrvatsku s likom Ruđera Boškovića je za osobite i višegodišnje zasluge u području humane genetike i primijenjene forenzike u Republici Hrvatskoj dobio Dragan Primorac.

Isto odličje je zbog osobitih višegodišnjih zasluga za znanost te njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu dobila savjetnica za znanost, visoko obrazovanje i vjerske zajednice Ankica Marinović

Potpuna lista "svih predsjednikovih ljudi" nagrađenih Redom Ante Starčevića je dostupna ovdje, a potpuni opis svih hrvatskih državnih odlikovanja te zasluge koje se njima nagrađuju možete pronaći ovdje.

Jović: Odlikovani svi osim mene i Šilović Karić

Dejan Jović, Josipovićev bivši savjetnik, osvrnuo se putem Facebooka na odlikovanja koja je Josipović na odlasku dijelio šakom i kapom.

"Haha, svi su odlikovani. Osim mene i Danje Šilović Karić - koji odlikovanja nismo dobili valjda zato što smo na listi neprijatelja hrvatske koju je sastavio Zvonimir Šeparović u svojim tužbama za veleizdaju", napisao je Jović.

"Nisu odlikovane ni jedine dvije pomoćnice koje su same dale otkaz, jer nisu htjele raditi s novom predsjednicom - a nisu morale otići", dodao je Jović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.