Izaslanstvo Vlade demokratskog jedinstva u Vukovaru: "Svaki je građanin Vukovara heroj"

Foto: FAH

POČAST poginulima u obrani Vukovara, polaganjem vijenca i paljenjem svijeće podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i mjestu masovne grobnice na Ovčari, odali su u srijedu članovi ratne hrvatske Vlade demokratskog jedinstva 1991./92. godine predvođeni tadašnjim predsjednikom Vlade Franjom Gregurićem.

"Tek kada čovjek dođe ovdje u miru i pijetetu vidi kakva su stradanja bila. Za mene je svaki građanin Vukovara heroj. I onaj koji je preživio, i onaj koji je bio dijete i starac u podrumu jer to je trebalo izdržati. Ovdje je svaki dan bio težak i svaki je dan trebalo donijeti neku drugu odluku", kazao je novinarima na Ovčari Franjo Gregurić.

Pavelić: Građani trebaju vidjeti što je Vukovar učinio

Potpredsjednik Vlade demokratskog jedinstva Jurica Pavelić je rekao kako "emocije koje se javljaju govore da je potrebno dolaziti u ovaj grad i to ne samo Vlada nego i građani Hrvatske da vide što je Vukovar učinio i kako je pridonio rješenju problema koji je bio tada nerješiv".

Mi smo u Vladi pokušali učiniti ono što smo mogli i u situaciji koja je izgledala bezizlazna. I da se Vukovar nije tako uspješno i dugo branio, lako je zamisliti kako bi se teško obranila Hrvatska", ocijenio je

Članovi Vlade demokratskog jedinstva tijekom boravka u Vukovaru posjetili su i Memorijalni centar vukovarske bolnice te Memorijalni centar iz Domovinskog rata u kojem su obišli izložbu "Bitka za Vukovar". Također su sudjelovali u programu Škole mira.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.