Hrvatski zavod za zapošljavanje zaposlio HDZ-ovog kretena bombaša!

Foto: hdz.hr, hzz.hr

"KATASTROFALNO je koliko su nezreli i koliki su kreteni", rekao je odvjetnik Ante Madunić prije godinu dana opisujući bombaški napad mladića iz Vodica na Trgu bana Josipa Jelačića. Jedan od tih "kretena", a riječ je o Tomislavu Strikomanu, skrasio se u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u Šibeniku. Strikoman je kako doznajemo od kolovoza prošle godine zaposlenik burze rada u Vodicama.  
 
Tomislav Strikoman brat je vatrogasca poginulog u kornatskoj tragediji te član vodičkog HDZ-a, a Karamarko je najavio kako će ga sankcionirati kada se utvrdi koja je njegova uloga bila u postavljanju eksplozivne naprave.
 
Otišli po sendvič pa komentirali bombu
 
Podsjetimo, krajem siječnja prošle godine na Trgu bana Josipa Jelačića grupa mladića iz Vodica nabavili su eksplozivnu napravu te su je aktivirali u samom centru Zagreba, na Trgu bana Josipa Jelačića. Na sreću, eksplozija je izazvala samo manju materijalnu štetu i nitko nije ozlijeđen. Bombaši su, navodno, nakon aktiviranja naprave otišli po sendvič, a zatim se vratili na mjesto eksplozije i s građanima komentirali događaj.
 
Tada su uhićeni Tomislav Duvnjak, Ivan Tubić, Blaž Birin,  Ivan i Domagoj Šprljan te Tomislav Strikoman. U rujnu prošle godine podignuta je optužnica, a bombašima prijeti pet godina zatvora.  
 
Stručno osposobljavanje za Strikomana
 
Kako nam je potvrđeno Područni ured HZZ-a u Šibeniku proveo je javni poziv za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa. Nakon provedenog natječaja Strikoman je primljen na stručno osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa zajedno s još četiri mlade nezaposlene osobe sa završenom visokom stručnom spremom. Navodno je dostavio i potvrdu o nekažnjavanju. 
 
Resorni ministar Mirando Mrsić tvrdi da o angažmanu Strikomana ne zna ništa. 
 
Otvara se istraga
 
"Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava nije bilo upoznato s angažmanom Tomislava Strikomana na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa u HZZ-ovoj ispostavi u Vodicama", rekli su nam iz ureda ministra Mrsića no potvrdili su nam kako je otvorena istraga. 
 
"Nakon utvrđivanja činjeničnog stanja i očitovanja nadležnih, ministarstvo će zatražiti odgovornost odgovornih osoba u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje", kažu nam na kraju iz ureda ministra Mrsića.
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.