Hrvatski sustav javne uprave neodrživ: Samo 4 od 21 županije zarađuju

Foto: FAH

OSIM činjenice da je Hrvatska uz Grčku među najcentraliziranijim državama Europe, podaci Hrvatske udruge poslodava ukazuju na to kako samo 4 od 21 županije zarađuju te su u stanju samostalno funkcionirati. Ovo su neki od razloga zbog kojih je 16 oporbenih saborskih zastupnika zatražilo interpelaciju o radu Vlade na području reforme javne uprave, javlja HRT.

U emisiji 'U mreži Prvog' gostovali su Natalija Martinčević, zastupnica Narodne stranke-reformista te Davor Huić, predsjednik Lipe - udruge poreznih obveznika. Martinčević je kazala da je danas naša uprava prevelika, neučinkovita i preskupa. Istaknula je i kako je javna uprava postala kočnica gospodarstvu i. prepreka za investiranje. Martinčević vjeruje kako se radi o problemo koji se mora odmah riješiti.

"Jasno je svima da je sustav koji imamo sada glomazan, neučinkvoit, skup i da služi samo jednoj svrsi - da stranke uhljebljuju svoje ljude, i na taj način sistem funkcionira. Po mom mišljenju reforma javne uprave je moguća samo ako se postigne konsenzus između dvije glavne strake", smatra Davor Huić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.