Hrvatska policija zaplijenila marihuanu vrijednu milijun kuna, ručnu bombu, raketni bacač i pištolje

Foto: MUP

HRVATSKA policija zaplijenila je drogu u vrijednosti većoj od milijun kuna, priopćila je PU primorsko-goranska na konferenciji za medije.

Kriminalističko istraživanje provedeno je nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 48 i 29 godina te dvojicom državljana Crne Gore, starosti 52 i 44 godine.

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci obavljene su pretraga doma i drugih prostorija te vozila kojima su se osumnjičeni koristili.

Pronađeno je i oduzeto oko 11.800 grama marihuane pakirane u više od dvadeset paketa, više od 16 000 eura, ručna bomba, raketni bacač, dva pištolja s više komada streljiva, mobiteli i drugi predmeti koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelom.

Valja napomenuti da je vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu Primorsko-goranske županije veća od 1 100 000 kuna, rekao je voditelj Službe kriminaliteta droga, Hari Brnad.

Svi osumnjičeni kazneno su prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, dok je za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari kazneno prijavljen 29-godišnji hrvatski državljanin.

Osumnjičenici će danas biti predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave primorsko-goranske.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.