Hotel siječe borove, Vodičani ljuti: Morali smo, gosti nam se ne vraćaju zbog smole na autima

Buna u Vodicama zbog posječenih borovih stabala! Indexov čitatelj poslao je redakciji fotografije na kojima se vidi kako je uprava vodičkog hotela Punta posjekla borove ispred hotela i sada bagerom poravnava područje očišćeno od zelenila. Akciju je čitatelj nazvao ekocidom, tvrdi da je posječeno više od sto borovih stabala! Iz hotela Punta ekspresno su odgovorili.

"Istina je da smo posjekli borove, ali samo manji dio.  Gosti su nam se konstantno žalili, neki su prestali i dolaziti zbog smole s borova koja im je padala na automobile i koja se jako teško uklanja", pojasnila je glasnogovornica Punte Antonija Radić.

Radi li se o "malomišćanskoj" zlobi ili o ataku na zelenilo nije lako utvrditi, no iz hotela uvjeravaju da su imali najbolje namjere. 

"Pa ovo smo i zbog susjeda radili! Žalili su se i oni zbog smole i prašine koja dolazi od borovih stabala, da im zagađuje terase i da im je puna kuća žutila", dodali su iz Punte.

Hoće li zbog posječenih borova reagirati inspekcija zaštite okoliša, treba tek vidjeti... Hotel proširuje parking, no i dalje tvrde da primarno sijeku zbog smole koja oštećuje automobile i ljuti turiste.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.