Hajdaš Dončić: Miljenić ne bi trebao dati ostavku, on mi je jedan od najdražih prijatelja u Vladi

Foto: FAH

GOSTUJUĆI u informativnoj emisiji RTL Danas, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić izjavio je da se projekt monetizacije hrvatskih autocesta bliži kraju, da će privatizacija Croatia Airlinesa još malo pričekati te da Orsat Miljenić ne bi trebao dati ostavku jer mu je jedan od najdražih prijatelja u Vladi.

"Do kraja tjedna na javnu raspravu ide zakon o razduživanju hrvatskih autocesta i autoceste Rijeka-Zagreb, a nakon 14 dana ide na sjednicu Vlade i onda po preporuci Ustavnog suda zakon se donosi u Hrvatskom saboru", odgovorio je Hajdaš Dončić na pitanje u kojoj je fazi tzv. plan B monetizacije autocesta.

Rekao je i kako od tog plana očekuje milijardu i 400 milijuna eura koji će isključivo služiti za otplatu kredita HAC-u i ARZ-a. 60 posto udjela ponudit će se građanima RH, mirovinskim fondovima i ostalim ulagačima, a 3 posto će ići u fond branitelja.

Zakon o monetizaciji trebao bi se, sukladno preporuci Ustavnog suda, naći na dnevnom redu Sabora, poručio je ministar uvjeren da će se i drugi plan monetizacije pokazati uspješnim, ali i neophodnim. "Ovo ćemo definitivno do kraja provesti jer nam je to jedna od mjera smanjivanja deficita. Svake godine će država imati dodatnih 250 milijuna kuna jer će prije isplate  udjela dioničarima, država dobiva 250 milijuna kuna od poreza na dobit. Sigurno vjerujem da će od 7-9 posto građana kupiti dionice" rekao je Hajdaš Dončić za RTL.

Što se Croatia Airlinesa tiče, ministarstvo je zajedno sa Svjetskom bankom u potrazi za strateškim partnerom, a krajem listopada mogla bi se znati i konkretna imena potencijalnih ulagača.

Ministar je upitan i smatra li da bi njegov kolega Orsat Miljenić trebao podnijeti ostavku. "Ne mislim. Orsat je vrlo dobar ministar, nestranački ministar i jedan od meni najdražih prijatelja u Vladi", zaključio je ministar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.