Glas Koncila: Ljevica je šokirana Špremovim vraćanjem vjeri pa uvode zabrane

NAKON što je Hrvatsko društvo katoličkih novinara (HDKN) zbog gašenja emisije "Hvaljen Isus i Marija" na Radio Sljemenu, optužilo HRT za "kršćanofobiju", optužbama se i pridružilo neslužbeno glasilo Kaptola - Glas Koncila.

"Izbacivanjem iz svakodnevnoga programa emisije 'Hvaljen Isus i Marija' pogođeno je barem oko milijun i pol katolika - potencijalnih povremenih ili redovitih slušatelja do kojih dopiru valovi Radija Sljeme i koji redovito plaćaju mjesečnu pristojbu, pa se nameće pitanje: Kojim to legitimitetom itko na Radiju Sljeme ili na Hrvatskome radiju smije diskriminirati katolike, apsolutno većinsku skupinu u hrvatskom društvu?", pita se urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić u glavnom komentaru tjednika. 

Urednik Miklenić pita se nije li i to konkretan primjer 'kulturalne revolucije', o kojoj je govorio kardinal Bozanić na zagrebačkom hodočašću u Mariju Bistricu?

"Nije li to očit znak da je javni radio - koji bi trebao biti servis hrvatskim građanima onakvima kakvi oni jesu, a većina su katolici - uzurpirala ideologizirana skupina te ga koristi za nametanje svoje ideologije, svoga sektaštva, ne mareći što pritom potire i demokraciju i pluralnost?", pita se Miklenić koji piše i o šoku koji je pogodio mnoge na ljevici što se Boris Šprem potkraj života vratio vjeri.

"Koliki je to šok očitovalo se i u odredbi da novinari ne smiju čak ni ući na misu zadušnicu na kojoj su bili predstavnici vlasti", piše Miklenić dodajući da oba šoka "otkrivaju koliko je suvremeno hrvatsko društvo daleko od stvarne demokracije i normalne, zdrave pluralnosti".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.