Gaf državne agencije: Kandidatima za posao na pismenom ispitu pokazali točne odgovore pa im rekli da ih zaborave

DRŽAVNA Agencija za mobilnost i programe Europske unije napravila je gaf prigodom organizacije provjere kandidata koji su se javili na natječaj za posao. U petak ujutro u Leksikografskom zavodu Miroslava Krleže održano je pismeno testiranje kandidata za skupinu od 25 ljudi.  Kandidatima su predani testovi s pitanjima od općeg znanja o Agenciji do engleskog jezika, informatike kao i specifičnih pitanja za pojedina radna mjesta. No, na zadnjoj stranici pismenog testa bili su otisnuti točni odgovori.

Samo paravan za nečije uhljebljivanje?

Nakon nekog vremena greška je otkrivena pa su ispitivači odjednom počeli trgati kandidatima zadnje stranice uz opomenu kandidatima - da ne prepisuju jer će biti udaljeni. Iako je riječ o teškom gafu, natječaj nije poništen, a pismeni se normalno održao bez obzira što su kandidati imali uvid u točne odgovore.

"Kao da su nam htjeli reći, vi ste sada vidjeli odgovore, ali da bi sve bilo fer najbolje je da sada to što ste vidjeli lijepo zaboravite. Stječe se dojam da je ionako nebitno što smo napisali jer samo sudjelujemo u ispunjenju forme za javnost. Čista namještaljka", komentirao je jedan od kandidata koji je bio na pismenom ispitu uvjeren da je sve bio samo paravan za nečije uhljebljivanje. Nakon što smo saznali što se dogodilo, odmah smo se obratili Agenciji koja nam je odgovorila sutradan. Potvrdili su da su utvrdili "internom istragom da se pogreška potkrala zbog nepažnje prilikom provjere dokumenata pri slanju u tisak".

"Nismo prekinuli testiranje, ali će biti ponovljeno"

"Radi uklanjanja bilo kakve mogućnosti neregularnosti pri odabiru kandidata, pismeno testiranje je poništeno te će navedeni kandidati uz ispriku biti pozvani na ponovljeno testiranje s novo pripremljenim pitanjima", kažu nam iz Agencije. No, odgovor na pitanje zašto nakon uočene pogreške nije prekinulo testiranje, nisu nam zapravo znali odgovoriti.

"Testiranje nije prekinuto jer djelatnici Agencije koji su se u to vrijeme nalazili u prostoriji u kojoj se odvijalo testiranje nisu ovlašteni za donošenje takvih odluka", kažu nam iz Agencije dodajući da je za ovu pogrešku odgovoran Odjel za opće, pravne i informatičke poslove koji je pripremao i objedinjavao pitanja za testiranje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.