Evo za što se plaća savjetnike u HZZ-u: Neki nemaju pojma da se opet provode mjere aktivnog zapošljavanja!

Foto: Ilustracija

ŠTO RADE djelatnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) i za što ih se plaća? Pita se to i Indexov čitatelj koji je na vlastitoj koži osjetio neznanje i nerad djelatnika te institucije. Naime, o informaciji objavljenoj danima na stranici HZZ-a i poznatoj javnosti budući da se o tome raspravljalo i na sjednici Vlade te pisalo u medijima - nastavku mjera aktivne politike zapošljavanja, njegova savjetnica zaposlena u varaždinskom HZZ-u nije imala pojma.

"Na stranicama HZZ-a od četvrtka stoji tekst pod nazivom "Osigurana sredstva za nastavak mjera aktivne politike zapošljavanja". Nazovete li varaždinski HZZ nitko nema pojma. Nitko ne zna hoće li se zaprimati novi zahtjevi za zapošljavanje i samozapošljavanje. Maknuti su i poticaji i za samozapošljavanje za branitelje. Zna li neko nešto o ovome?", pita se ogorčeni čitatelj.

HZZ: Ponekad se dogodi propust pa savjetnici nisu pravovremeno informirani

Očitovanje o ovom slučaju zatražili smo od HZZ-a, iz kojeg su čitatelju uputili ispriku te obećali bolje informirati svoje savjetnike:

"Kao prvo, ispričavamo se Vašem čitatelju što nije dobio traženu informaciju od strane naše savjetnice.

Sukladno objavljenoj informaciji nastavljeno je zaprimanje novih zahtjeva za sve mjere aktivne politike zapošljavanja. Stoga svi zainteresirani mogu podnijeti zahtjeve u svojim područnim uredima.

Intenzivno radimo na informiranju svojih savjetnika, ali ponekad se dogodi propust zbog prevelikog obujma obaveza koje imaju te savjetnici nisu pravovremeno informirani.

Zahvaljujemo Vam na skretanju pozornosti na nedostatak informacija u Područnom uredu Varaždin i svakako ćemo pojačati informiranje savjetnika", stoji u odgovoru HZZ-a.

> 1.309 zaposlenih u HZZ-u plaćamo 122 milijuna kuna godišnje: Jesu li vam pomogli u traženju posla?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.