Državna komisija za javnu nabavu srušila Kerumov natječaj za Istočnu obalu: Nije po zakonu!

KERUMOV ured zaprimio je rješenje Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave kojim se poništava natječaj za idejno rješenje Istočne obale.

Komisija je predmet rješavala po žalbi sudionika natječaja Zadruga Prakse iz Pule te Vedrana Duplančića iz Zagreba. Grad Split i Društvo arhitekata Split, provoditelj natječaja, dostavili su u propisanom roku svu dokumentaciju. Obustavljena su i sva plaćanja vezana uz natječaj, napominju u Banovini.

Natječaj pao zbog nagrada

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave navela je u svom rješenju da je naručitelj u tijeku postupka promijenio uvjete za dodjelu nagrada, i to nakon roka za predaju radova te je tako umjesto pet jednakovrijednih nagrada dodijelio tri. Način objave natječaja i rezultata nisu bili u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi, zaključeno je.

U Gradu ne vide ništa sporno, tvrde da rade po Pravilniku koji je usvojen 2006. godine. Nemaju pravo žalbe, ali mogu pokrenuti upravni spor. To ipak neće učiniti, nego će ponoviti natječaj kako bi što prije došli do relevantnog rješenja za vrijedni gradski projekt, koji za razliku od Zapadne obale, neće biti dovršen u ovih preostalih sedam mjeseci Kerumovog mandata. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.