Don Ivanov šokirao načelnika Bibinja: Pedofiliju treba iskorijeniti



"AKO JE ovo sve istina, onda je stvarno za svaku osudu. Trebamo se boriti da se pedofilija iskorijeni", izjavio je za Zadarski list Nino Šimunić, načelnik Općine Bibinje, komentirajući slučaj do Nedjeljka Ivanova.

Načelnik općine ništa nije znao

Podsjetimo, nedavno je otkriveno da je svećenik iz Bibinja godinama zlostavljao maloljetnike. Nakon što je vijest o bibinjskom svećeniku pedofilu procurila u javnost, njegove su se žrtve počele gotovo svakodnevno javljati medijima i policiji. Čak se počelo "šuškati" da je ponašanje don Ivanova u Bibinjama bilo javna tajna.

"Neću vam se kleti u svoju djecu, ali reći ću vam da doista ništa nisam znao. Dapače, još sam u šoku. U konačnici stojim iza biskupovih riječi i čekam da prođe istraga. Ne daj Bože ikome, ali neka prvo institucije naprave svoj posao", kaže Šimunić koji je i sam bio ministrant kod don Ivanova, te tvrdi da mu se ništa loše nije dogodilo.

"Don Ivanov je u Bibinjama ostavio vidljiv trag"

Šimunić je i dalje spreman braniti don Ivanova, koji je u Bibinjama dobio i nagradu za životno djelo. Tom ga je nagradom odlučilo počastiti Općinsko vijeće, kaže Šimunić.

"Nesporno je da je don Ivanov za svog djelovanja u Bibinjama ostavio vidljivi trag. Obnovio je postojeće crkve i izgradio jednu novu", tvrdi načelnik Općine Bibinje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.