Don Fanucci se pretvorio u grofa Drakulu, zaprijetio tužiteljicama da će im se napiti krvi

Foto: Ilustracija (Gastone Moschin kao don Fanucci u filmu "Kum II")

PROSPER MARIČIĆ, hvarski umirovljenik i bivši tehnički direktor RTV Zagreb, optužen za deset godina iznude ugostitelja Kristijana Kelama, danas je na izlasku iz sudnice zaprijetio tužiteljici Silvani Kardum i njenoj kolegici Nives Nižić, koja je podigla optužnicu. 

"Nije ovo još gotovo, krvi ću vam se napiti"

"Nije ovo još gotovo. Krvi ću vam se napiti", poručio je Maričić tužiteljici Kardum, koja je o incidentu izvijestila općinsku državnu odvjetnicu Dairu Boban te sutkinju Teu Budimlić.

Maričić je prijetnju izrekao ispod glasa tako da sutkinja nije čula što je kazao, a ništa nije čuo ni branitelj Željko Gulišija, koji je pohitao na ispitivanje drugog klijenta.

U Državnom odvjetništvu potvrđen nam je incident, no nije se moglo doznati hoće li protiv Maričića povesti i postupak za prijetnju, što bi bilo očekivano.

Nezgodna narav: Danas zaprijetio tužiteljici, prošlog mjeseca napao fotografa

Maričić evidentno dosta teško podnosi suđenje jer je scene radio i prošlog mjeseca kada je započela rasprava. Agresivan je bio prema fotografu Cropixa. Nije mu se svidjelo što će ga fotografirati pa je zaprijetio da će ga odstraniti iz sudnice.

Premda tvrdi da je nevin i da je Državno odvjetništvo postupalo po nalogu Indexa, Maričićeva narav lijepo se pokazala na samom suđenju. Nakon agresije na fotografa, na red su došle zamjenice Općinskog državnog odvjetništva.

Začudni preobražaj hvarskog umirovljenika: Nakon don Fanuccija, grof Drakula?

Maričić se inače prozvao don Fanucci po liku iz filma Kum. Prije mjesec dana zatražio je od Gulišije da ga tako više ne zove ni u šali pa djeluje kao da je došlo vrijeme za novu ulogu. S obzirom na žeđ za krvlju tužiteljica, lik grofa Drakule nameće se sam po sebi. 

Maričić je uhićen u kolovozu 2012. godine neposredno nakon što mu je Kelam predao 1.000 eura, a o čemu je Index detaljno izvijestio. Državno odvjetništvo optužilo ga je da je deset godina reketario Kelama tražeći novac. Prijetio mu je inspekcijama i zatvaranjem lokala.

Danas je Kelam svjedočio, a Maričić je umjesto pitanja iznosio konstatacije, odnosno, obranu, pa ga je sutkinja morala upozoriti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.