Čehok, Bunić i Horvat na slobodi: Uskok ispitao sve svjedoke pa više ne moraju biti u istražnom zatvoru

Foto: Arhiva

BIVŠEM varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku, njegovom zamjeniku Zlatku Horvatu i čelniku građevinske tvrtke Zagorje-Tehnobeton Miroslavu Buniću okončano je zadržavanje u istražnom zatvoru nakon što je Uskok ispitao sve svjedoke pa više nema opasnosti od utjecaja na njih.

"Bunić je pušten jučer na prijedlog Uskoka. Nije se razmatralo njegovo jamstvo, već je riječ o tome da su ispitani svi svjedoci. Ista je situacija danas sa Čehokom i Horvatom. Nakon što je jutros na Županijski sud stigao prijedlog Uskoka, sutkinja im je ukinula istražni zatvor", izjavio je za Index glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda, sudac Krešimir Devčić.

Podsjetimo, Uskok je Horvata i Čehoka osumnjičio da su punih osam godina pogodovali Bunićevim tvrtkama u dobivanju poslova od grada i u podmirivanju komunalnih obveza tih tvrtki prema gradu Varaždinu koji je pritom navodno oštećen za najmanje 6,4 milijuna kuna. Bunić im je zauzvrat pogodovao u kupnji stanova koje je pritom i uredio, a Čehoku je, tvrdi Uskok, platio i radove na kući.

U slučaju Tehnobeton osumnjičen je i bivši pročelnik varaždinskog upravnog odjela za prostorno uređenje Stanko Vitez koji je iz istražnog zatvora pušten 11. veljače. Tereti ga se da je izdavao građevinske i lokacijske dozvole preko reda i zauzvrat kupio stanove po cijeni znatnoj nižoj od tržišne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.