Bruxelles nezadovoljan zbog nove slovenske blokade pristupanja Hrvatske Europskoj uniji

BRISELSKI diplomati kritiziraju sada već i službenu slovensku blokadu ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora dok se ne riješi problem Ljubljanske banke. Ovo je već četvrta blokada Hrvatske od strane susjeda, a govoriti o 172 milijuna eura kao cijeni koju Hrvatska mora platiti, baca negativno svjetlo na cijeli pristupni proces, upozoravaju u Bruxellesu.

I dok slovenski ministar vanjskih poslova nije zadovoljan dinamikom pregovaračkog tima oko Ljubljanske banke, naša šefica diplomacije Vesna Pusić kaže da 1. srpnja iduće godine kao datum punopravnog članstva Hrvatske nije ugrožen. "Čini mi se da im ide sasvim dobro. Ja se nadam i za hrvatsko i za slovensko dobro da nije", kaže Pusić.

Pusić: Riješit ćemo problem sa Slovenijom


Slovenske najave da bi mogla blokirati ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora dok se ne riješi slučaj Ljubljanske banke, komentirala je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

"Ovo je jedno popikavanje na putu kakvih smo imali puno. Imamo u ovom trenutku 15 ratifikacija. Naš pristupni ugovor će sigurno biti ratificiran na vrijeme da Hrvatska uđe 1. srpnja 2013. godine u Europsku uniju, a ovom je jedan problem kakvih smo imali, sedam ili osam neposredno u odnosima sa Slovenijom, stotine na različitim drugim temama i taj problem ćemo riješiti", poručila je Pusić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.