Borba protiv Islamske države: Francuski nosač zrakoplova plovi prema Perzijskom zaljevu

Foto: Guliver Image / Getty Images

FRANCUSKA šalje nosač zrakoplova "Charles de Gaulle" u Indijski ocean na vojne vježbe, objavilo je u utorak ministarstvo obrane i dodalo da je nosač spreman za vojne operacije bude li potrebno, a na posebnoj mrežnoj stranici stoji da će se koristiti u borbi protiv Islamske države u Iraku.

Mrežna stranica "Mer et Marine" objavila je da nosač zrakoplova Charles de Gaulle plovi prema Perzijskom zaljevu gdje će se pridružiti operacijama protiv organizacije Islamske država (IS) u Iraku.

Francuska je prva zemlja koja se pridružila savezničkoj koaliciji predvođenoj Sjedinjenim Državama u zračnim udarima u Iraku protiv pobunjenika IS-a koji su osvojili velike dijelove susjedne Sirije i Iraka. Međutim, isključila je mogućnost sudjelovanja u zračnim udarima protiv IS-a u Siriji.

Na pitanje hoće li se nosač koristiti u borbi protiv Islamske države, izvor iz ministarstva obrane odgovorio je "To je vojno sredstvo. Njegova je svrha da se koristi".

Predsjednik Francois Hollande treba službeno objaviti odlazak nosača 14. siječnja kada će održati Novogodišnje obraćanje vojsci s broda u luci Toulon na jugu Francuske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.