BUZ o "dječjim bolestima" nove Vlade: Danas je za zaposlenje dovoljna samo partijska knjižica

BLOK umirovljenici zajedno oštro je reagirao na jučerašnji potez Vlade, kojim je omogućeno da se u ministarstvima zapošljavaju ljudi bez raspisivanja natječaja. Takvu su odluku nazvali u najmanju ruku bizarnom i neozbiljnom.

Poruka koju su ovom odlukom poslali nezaposlenima, kojih je više od 350 tisuća, naprosto je zastrašujuća, tvrde iz BUZ-a. Nakon godina optuživanja HDZ-a da je protežirao svoje članstvo prilikom zaposlenja, Vlada Zorana Milanovića otišla je korak dalje i učinila ono što se dosada nitko normalan nije usudio, priopćili su umirovljenici.

"Dječje bolesti Vlade SDP-HNS"

"I kada smo nakon onih cirkusa prvo s "Komadinovim" zakonom, pa onda i sa članstvom u upravama i Nadzornim odborima nepravomoćno osuđenih osoba, a potom ukinuli i pravilo da se za iste raspisuje javni natječaj, pomislili smo da je dječjim bolestima nove HNS – SDP Vlade došao kraj, o po svemu sudeći ne i oni sami", izjavili su iz BUZ-a.

Tvrdnja da će novac za nove ljude dobiti tako što će još više štedjeti je, prema mišljenju umirovljenika, vrijeđanje zdravog razuma i inteligencije svih građana Hrvatske.

"Kukuriku koalicija se u ovih tri mjeseca od izbora pokazala uspješnom samo u jednom segmentu, u onom koji se slobodno može nazvati podjelom plijena. Kako smo već imali priliku vidjeti što se među koalicijskim partnerima dogodi nakon toga, nije teško prognozirati ni njezin rok trajanja, posebno zato jer je izborni plijen nekako jako omršavio dugogodišnjim čerupanjem prethodnika", zaključili su u BUZ-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.