ZVEZDIN TRENER POSTAO JEDAN OD NAJPLAĆENIJIH U REGIJI Potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 960 tisuća eura

Foto: Getty Images

VLADAN MILOJEVIĆ (48) parafirao je novi dvogodišnji ugovor s Crvenom zvezdom, potvrdilo je rukovodstvo srpskog kluba. Službena promocija očekuje se idućih dana.
 
Unatoč mnogobrojnim glasinama da je pred odlaskom, ponajviše zbog ugovora koji je trebao isteći 30. lipnja 2018. godine i zavidnih rezultata na nacionalnoj i europskoj razini, Vladan Milojević sljedeće dvije godine zadržat će se na funkciji šefa stručnog stožera.
 
Srpski nogometni stručnjak i bivši strateg grčkog Panionisa te ciparske Omonije imenovan je Zvezdinim trenerom početkom srpnja 2017. U prvom je mandatu osvojio prvenstvenu šampionsku titulu, inače 29. u klupskoj povijesti. Također, prvi je trener koji je s nekadašnjim kontinentalnim prvakom nakon 27 godina izborio europsko proljeće. U šesnaestini Europa lige Crvena zvezda nakon dvomeča bila je eliminirana od CSKA Moskve (0:1).
 
"Završili smo veliki posao. Klubu smo potpisom novog ugovora udahnuli stabilnost na svim razinama. Pred nama je stvaranje novog šampionskog tima sa starim trenerom što je izuzetno značajno", izjavio je Zvezdin generalni direktor Zvezdan Terzić. 
 
Osim garancija kako će momčad biti konkurentna i sljedeće sezone, Zvezdino vodstvo udvostručilo je primanja Vladanu Milojeviću.
 
Kako piše srpski MOZZART Sport, Vladan Milojević prema novom ugovoru bit će plaćen 40 tisuća eura mjesečno. Uz bonuse za eventualni europski iskorak te trofeje u srpskom prvenstvu i kupu, na godišnjem će planu zarađivati 480 tisuća eura. Takvom povišicom postat će jedan od najplaćenijih trenera u klupskoj povijesti, ali i jedan od najplaćenijih regionalnih trenera. 
 
Godišnja platna gaža Dinamova trenera Nikole Jurčevića trenutačno iznosi između 200 i 250 tisuća eura, a Hajdukova stratega Željka Kopića oko 120 tisuća eura. Prema određenim informacijama, Rijekin trener Matjaž Kek zarađuje oko 250 tisuća eura. Dinamov nekadašnji šef trenerske struke Vahid Halilhodžić godišnje je bio plaćen 900 tisuća eura. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.