Zadrani prijete: Cibona je favorit, ali favoriti uvijek ne pobjeđuju

"CIBONA je favorit, ali favoriti uvijek ne pobjeđuju. Utakmica u Zadru gotovo će sigurno odlučiti startnu poziciju za play off", sukus je onoga što je dan prije velikog i jedinog pravog derbija hrvatske košarke rekao trener Zadrana Zmago Sagadin u razgovoru za Novi radio.

"Cibona je ovogodišnjim sastavom, kao i ovogodišnjim rezultatima na domaćoj i međunarodnoj sceni pokazala da ima vrhunsku kvalitetu, a još k tome igra i na domaćem terenu. Stoga nema sumnje da su veliki favoriti. No, favoriti uvijek ne pobjeđuju. Mi idemo u Zagreb rasterećeni, nemamo praktično što izgubiti", objasnio je Sagadin i dodao:

"Bitno je da damo svoj maksimum. Probat ćemo obranom, probat ćemo napadom, probat ćemo skokom dati ono što možemo, a mislim da možemo jer smo u dobrom stanju. Ako nam se pruži prilika probat ćemo ju zgrabiti s dvije ruke. Ponavljam, Cibona je favorit, no mi ćemo čekati svoju priliku."

Perić ima snage za samo 10 minuta

Svi igrači Zadra su u dobrom stanju izuzev Perića, Johnsona i Prostrana, no i oni će nastupiti samo s manjom minutažom.

"Većina je igrača u odličnom stanju, a jedino to ne mogu reći za Perića koji je bio četiri dana van i sad je bez snage. Igrat će 5 ili 10 minuta, koliko može. I Jubyja leđa muče u zadnjih par dana. S Prostranom je problem snage, vidi se da ne može sve to izdržati, sada ima problema sa skakačkim koljenom. Ti će problemi nestati kada dobije 10 kilograma mase. Ostali igrači su spremni i vrlo motivirani", kaže Sagadin.

Prema treneru Zadrana, najviše problema njegovoj momčadi mogli bi predstavljati Prkačin i Homan zbog svoje fizičke snage.

"Najveći će problem biti braniti ove fizički teže i snažnije igrače od nas. Nemamo adekvatne igrače koji se tjelesno mogu nositi s Prkačinom ili Homanom pod koševima. Tu smo hendikepirani. No, pokušat ćemo s puno izmjena, sitnim faulima nadoknaditi taj manjak. Ključ će biti skok."

"Ovo je ključna utakmica za prvu poziciju"

Sagadin je na koncu priznao da će sutrašnji dvoboj gotovo sigurno odlučiti startnu poziciju.

"Vjerojatno će ova utakmica odlučiti startnu poziciju, jer mislim da nije realno da Zagreb dobije Cibonu. Već su u prvoj utakmici pokazali da se ne mogu ravnopravno nositi, a još k tome idu i u Split gdje bi mogli kiksati. Ovo je realno utakmica za prvu poziciju koju bi mi morali zbog rasporeda dobiti. Bit će teško, no ne i nemoguće", zaključio je Sagadin dodavši:

"Tornado će nam biti samo plus."

M.P.
Foto: Vladimir Ivanov (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.