LIGE PETICE

Zabio je gol koji ne možete uhvatiti pogledom. Proglašen je novim Robertom Carlosom

FERLAND MENDY u najvažnijoj pobjedi Reala ove sezone, 2:1 kod Granade, kojom je dva kola prije kraja prvenstva došao na koračić do naslova, postigao je nevjerojatan gol. 

Sprint, samoubilački pas i gol koji nitko nije uspio vidjeti

U 10. minuti primio je loptu na lijevoj strani, bliže centru nego protivničkom golu i jurnuo naprijed. Prošao je jednog suparnika pa si između dvojice dao u for prebrzu loptu ili "samoubilački pas, koji nije imao šanse stići", kako piše Marca. Mendy je ipak silovitim trkom stigao loptu, ali je ona već bila u mrtvom kutu. 

I onda je izveo čudo. Skroz iskosa na sedam metara od gola, gotovo u mrtvom kutu i s čuvarom koji mu je uklizao, Mendy je ljevicom zakucao pod prečku loptu koja je išla tako brzo da se jedva može uloviti pogledom. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Mendyjevog čudesnog gola možete pogledati OVDJE.

Biti najbolje pojačanje Reala ove sezone nije podvig, ali jest proglašenje nasljednikom najvećeg

Zbog takvog zgoditka, ali i u cjelini sjajnog nastupa, španjolski novinari i navijači Reala proglasili su ga daleko najboljim pojačanjem u sezoni kada je Real doveo niz novih igrača i na njih potrošio 340 milijuna eura. 

To je lijepo, ali nije teško ove sezone biti bolji od Edena Hazarda, Luke Jovića ili Edera Militaa. Mendy je dobio još veći kompliment time da je golčinom za naslov i odličnom dvosmjernom igrom postao nasljednik Roberta Carlosa. Najboljeg lijevog bočnog u povijesti Reala i jednog od najboljih na toj poziciji uopće. 

Čovjek koji ga je doveo: Za mene Mendy nije nikakvo iznenađenje. On je igrač za Real Madrid

Marcela više nitko ni ne spominje jer je zbog prvog gola za Real, o kojem dan kasnije priča cijela Španjolska, glavna tema sedam godina mlađi Mendy (25). Zinedine Zidane, koji ga je otkrio puno ranije, rekao je: "Mendy za mene nije nikakvo iznenađenje. Kada sam se vratio u Real, inzistirao sam na njegovom dolasku. On je igrač za Real Madrid."

S 14 je opet učio hodati. Doktori su mu rekli da više nikada neće igrati nogomet

Mendy je najtežim putem došao do ovakvih komplimenata. Oca je izgubio kada je imao samo 11 godina i bio na probi u PSG-u. S 14 godina dobio je artritis u lijevom kuku, zbog čega je šest mjeseci proveo u kolicima prije nego što je počeo ponovno hodati. Doktori su mu rekli da nikada više neće zaigrati nogomet.

Međutim, on se nije predavao. Otišao je u četvrtoligaš Mantois, a to je bio most na putu do Le Havrea, kluba koji je razvijao Paula Pogbu, Lassanu Diarru i Dimitrija Payeta. Od tamo ga je 2017. kupio Lyon uz odštetu od pet milijuna eura.

Najbolji preprodavač i ovdje je potvrdio reputaciju

Bio je to poslovično sjajan posao Lyona. Mendy se u samo dvije sezone dokazao kao jedan od najboljih lijevih bočnih u Europi, a Lyon ga je prošlog ljeta prodao Realu deset puta skuplje nego što ga je platio. 

Željeli su ga Barcelona i Atletico, ali Zidaneu nije mogao reći ne

Mendyja su željela dovesti i druga dva najveća španjolska kluba, Barcelona i Atletico, ali na njegovom dolasku je "inzistirao" trener Reala.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.