Wozniacki i Šarapova nositeljice skupina Championship turnira vrijednog 5 milijuna dolara

ODRŽAN je ždrijeb završnog WTA Championship turnira najboljih osam tenisačica koji će se od 25. do 30. listopada održati u Istanbulu.

Najbolja svjetska tenisačica, Dankinja Caroline Wozniacki, i trostruka pobjednica, Ruskinja Marija Šarapova, postavljene su za nositeljice skupina završnog turnira sezone na kojem će nastupiti osam najboljih tenisačica svijeta.

Wozniacki predvodi "crvenu skupinu" u koju su smještene još i vimbldonska pobjednica, Čehinja Petra Kvitova, Ruskinja Vera Zvonarjeva i Poljakinja Agnieszka Radwanska.

Uz Šarapovu u "bijeloj skupini" su Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, pobjednica Roland Garrosa Kineskinja Li Na, te pobjednica US Opena, Australka Samantha Stosur.

Turnir čiji je nagradni fond 5 milijuna dolara igra se sustavom svaka sa svakom, a prve dvije tenisačice iz svake skupine idu u polufinale.

"Mislim da sve znamo što nas očekuje u ovakvom grupnom natjecanju. Ovdje je osam najboljih tenisačica svijeta i sasvim je svejedno u kojoj si grupi i s kojim protivnicama", izjavila je Šarapova nakon ždrijeba.

Dankinja Wozniacki, koja je ove godine osvojila šest turnira, još očekuje pobjedu na nekom velikom turniru poput Grand Slama ili WTA Championshipa.

"Idem igrati svoj najbolji tenis i vidjeti što će mi to donijeti", kratko je rekla prva igračica svijeta.

Turnir se igra u dvorani Sinan Erdem Arena u Istanbulu, koja će biti domaćin i naredne godine nakon što je posljednje tri godine Qatar bio domaćin završnice WTA Toura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.