UFC

VIDEO Ngannou ubrzao treću borbu Miočića i Cormiera. Stipe je mora odraditi na ljeto

Foto: Getty Images

BRUTALNI ekspresni nokaut Francisa Ngannoua protiv Jairzinha Rozenstruika na UFC 249, prvoj velikoj sportskoj priredbi u SAD-u od početka pandemije koronavirusa, podignuo je interes za razvojem borbe za svjetski teškaški naslov.

Ngannou želi što prije novu priliku na teškaški pojas, koji u prvom pokušaju nije uspio osvojiti protiv Stipe Miočića, a i gazda UFC-a Dana White na njegovoj je strani.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku Ngannouova nokauta možete pogledati OVDJE.

Čeka se treći dio trilogije Miočića i Cormiera, ali Stipe "nema gdje ni s kim trenirati"

No prije toga Miočić i Daniel Cormier moraju odraditi treći dio trilogije i jednom za sva vremena riješiti tko je bolji. Cormier je prvo oduzeo borcu hrvatskih korijena naslov prvaka, a Miočić ga je u revanšu vratio. I nitko drugi neće dobiti priliku za pojas dok se njih dvojica ne sastanu treći put. Tada će na red doći Ngannou.

Miočiću se zasad ne pada na pamet boriti. Ovog je tjedna odgovorio na Cormierove prozivke, koji je tražio da Stipe prestane odugovlačiti s potpisom ugovora o borbi.

"Možda se pred kraj godine budemo mogli boriti. Nemam pojma o čemu priča. Pa cijeli Ohio je zatvoren. Što on želi? Nemam kavez, sparing partnera, ništa. Potreban mi je puni trening-kamp kako bih uhvatio ritam. Nije normalno da ulazim u trening-kamp bez ikakvog treninga. A trenirati ne mogu nigdje. Ne izbjegavam ga, borit ćemo se, ali ne mogu potpisati ugovor kad ne mogu ni trenirati", rekao je Miočić.

White: Svi su se normalno pripremili za UFC 249, i najpogođenije države se otvaraju

Dani Whiteu se takav Miočićev stav nije svidio baš zato što želi veću dinamiku borbi za teškaški naslov, koji je zasad "talac" Stipe i Cormiera. Zato je šef upozorio Miočića da bi mu mogao oduzeti pojas ne pristane li uskoro na borbu.

"Gledat ćemo meč za naslov. Borbe se sada mogu odvijati. Jednostavno je - ili se želite ili ne želite boriti. Oni koji se ne budu htjeli boriti, moguće je da će ostati bez naslova."

White se neposredno prije sinoćnjeg eventa ponovno oglasio na tu temu.

"Cijela postava UFC 249 normalno je trenirala, a imamo još dvije skupine boraca koje će biti u oktogonu idućeg tjedna, koji su trenirali i pripremili se. Teškaška divizija mora ići dalje zbog svih ostalih boraca. Želimo tu trilogiju, a onda će sljedeći izazivač biti pobjednik borbe Ngannoua i Rozenstruika (koju je u međuvremenu Ngannou dobio nokautom za 20 sekundi, op.a.). Ljudi čekaju i to bi bio ispravan potez", rekao je White o mogućnosti oduzimanja pojasa Miočiću.

"Većina država ponovno se otvara, čak i Nevada, Kalifornija i New York, koje su bile najteže pogođene pandemijom, koliko ja znam. Trebali bismo moći organizirati tu borbu u kolovozu", rekao je White.

Dakle, situacija je prilično jasna. Ili će se Miočić smjesta početi pripremati za treći dio trilogije, ili će Ngannou dobiti priliku za borbu s Cormierom, bez obzira na to što Stipe mislio o tome.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.