Video - Maradona odveo Argentinu na SP: Zapamtit ću sve koji su me zvali smećem!

IAKO je cijele kvalifikacije hodala po rubu ispadanja, Argentina se uspjela dokopati plasmana na Svjetsko prvenstvo. Maradonini izabranici su slavili na gostovanju kod Urugvaja i time osigurali četvrto mjesto u skupini.



Završilo je 1:0, Argentinci su pobjedu osigurali u 84. minuti golom Marija Bolattija, veznjaka Huracana. Urugvaj je porazom kvalifikacije završio na petom mjestu te će se za plasman na SP boriti s petom momčadi Concacafa.

U ostalim susretima, Peru je svladao Boliviju 1:0, a istim rezultatom je Čile bio bolji od Ekvadora. Brazil i Venezuela odigrali su bez golova.

Brazil, Paragvaj, Čile i Argentina idu izravno na Svjetsko prvenstvo, a Urugvaj će u dodatne kvalifikacije.

U trenucima euforije argentinski izbornik krenuo je u obračun s kritičarima.

"Zapamtit ću sve one koji nisu vjerovali u ovu momčad i koji su me tretirali kao smeće", poručio je nekad veliki nogometaš na konferenciji za novinare.

"Svima njima poručujem da smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo i to zasluženo jer smo pobijedili veliku momčad poput Urugvaja. Ja sam ili crn ili bijel, nikad u životu nisam bio siv", dodao je Maradona.

Na pitanje hoće li voditi Argentinu i u Južnoafričkoj Republici samo je kratko odgovorio:

"Moram razgovarati s predsjednikom saveza Julijem Grondonom."

Međutim, u nastavku je pokazao da itekako ima namjeru voditi “gauče” i na SP-u budući da je već objavio i koju će četvoricu nogometaša sigurno voditi u Afriku. Na njegovom se mini-popisu nalaze Javier Mascherano, Jonas Gutierrez, Martin Palermo i Mario Bolatti.

Za Liverpoolova veznjaka Mascherana to nimalo ne čudi budući da ga Maradona obožava, svoju je reprezentaciju često nazivao i “Mascherano i desetorica”. Za Newcastelova veznjaka Gutierreza Maradona, pak, tvrdi da bi trebao biti primjer svima ostalima zbog svoga borbenoga duha.

Preostala dvojica su mjesto na popisu izborila zahvaljujući presudnim pogocima u kvalifikacijama. Veteran Martin Palermo je pogodio u sudačkoj nadoknadi u utakmici protiv Perua u subotu, dok je veznjak Atletico Huracana, Mario Bolatti, bio jedini strijelac u pobjedi u Urugvaju.

Zanimljivo je da se Barcelonin čarobnjak Lionel Messi nije ugurao na prvi Maradonin popis, ali ne treba sumnjati da će za njega biti mjesta u zrakoplovu za JAR.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.