Video - Senzacija iz Japana: Hajduk dogovorio transfer reprezentativca Masahika Inohe



PREMA vijestima koje dolaze iz Japana, Hajduk će za nekoliko dana pojačati desni bek Kashima Antlersa Masahiko Inoha. Klubovi su dogovorili sve detalje, a ukoliko igrač prođe liječnički pregled, sljedećih dana bit će predstavljen na Poljudu, nakon čega će se pridružiti Bijelima na austrijskim pripremama.

Kashima je posljednjih 15-tak dana dobila nekoliko zanimljivih ponuda iz Europe, međutim Hajduk je bio najbrži i najkonkretniji. Budući da ugovor japanskom braniču ističe početkom siječnja 2012. godine, Hajduk će platiti manju odštetu, a spominju se cifre između 100 i 150 tisuća eura.

Hajduk će Kashimi platiti 150 tisuća eura, igraču 175 tisuća eura po sezoni?

Ono što je interesantno, a za što trenutno nema potvrde, Inohu bi trebao zarađivati ipak nešto više od magične Maleševe granice - 100 tisuća eura po sezoni. Japanci otkrivaju kako će Masahiko za dvogodišnji ugovor na Poljudu dobiti oko 350 tisuća, odnosno 175 tisuća eura po sezoni.

Inače, 25-godišnji Masahiko Inoha ponajbolji je igrač Antlersa, čija se vrijednost prema Transfermarktu procjenjuje na čak milijun eura. Karijeru je započeo u F.C. Tokyju nakon čega je prešao 2008. godine u Antlerse. U dresu Kashime upisao je stotinjak nastupa, a zabio je i tri gola.

Inohu je posljednje vrijeme standardni japanski reprezentativac

Inoha je polivalentni branič, a uz mjesto desnog beka, gdje ga Balakov smjera postaviti, može jednako kvalitetno igrati i kao stoper, ali i defenzivni vezni. Prisjetimo se, Hajduk je već doveo jednog desnog braniča, Brazilca Jamesa Densa iz Kranjčevićeve.

Na koncu treba istaknuti kako su Inohu dobre igre u japanskog ligi posljednjih pola godine pogurali i do reprezentativnog dresa, gdje je upisao šest nastupa i gol. Gol je zabio za 3:2 pobjedu Japana u četvrtfinalnoj utakmici azijskog Kupa protiv Katra, a može se vidjeti na posljednjim minutama priloženog videa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.