San Siro u ekstazi, Novi Pirlo srušio Juventus

Foto: Getty Images / Guliver Image

MILAN je slavio u velikom derbiju protiv Juventusa s 1:0, u 9. kolu Serie A, čime je stigao na samo dva boda od rivala iz Torina na ljestvici. Junak čudesne pobjede je 18-godišnji Manuel Locatelli, koji je projektilom u 65. minuti srušio vladara talijanskog nogometa.

Mario Pašalić nije ulazio u igru kod Milana, dok je Mario Mandžukić dobio priliku 75. minute, ali nije uspio pomoći Juventusu da izbjegne poraz. Rossoneri su svladali Bianconere prvi put nakon četiri godine, te se uključili u trku za scudetto.

Susret je obilježila i sudačka odluka iz 36. minute kada je Miralem Pjanić izravno iz slobodnog udarca sa 30-ak metara iskosa pogodio mrežu domaćih, a glavni sudac Nicola Rizzoli pokazao na centar. Međutim, nakon naknadne intervencije pomoćnika iza gola poništio je pogodak zbog što je on smatrao kako je Leonardo Bonucci, koji je utrčavao na drugoj vratnici, ali nije dirao loptu, utjecao na igru. Jedan igrač Juventusa bio je u zaleđu prilikom centaršuta, Benatia ili Bonucci. No, cijela situacija izazvala je polemiku u Italiji.

U 65. minuti Novi Pirlo, kako zovu Locatellija,  primio je loptu na desnoj strani i pravim projektilom, od grede, zabio za veliku pobjedu! San Siro je eksplodirao, a Juve ostao u šoku. Sve je pokušao prvak Italije do kraja, a najbolju priliku imao je Sami Khedira, koji je u 96. minuti sa zvukom sirene sjajno šutirao s 20 metara, ali je vratar Gianluigi Donnarumma sjajno intervenirao, nakon čega je Rizzoli odsvirao kraj utakmice i označio pobjedu Milana.

Samp slavio u derbiju Genove

U prvoj utakmici 9. kola Sampdoria je u gradskom derbiju svladala Genou sa 2-1 (1-1). Domaći su poveli preko Muriela (12), na 1:1 izjednačio je Rigoni (24), da bi pobjednički pogodak pao na samom početku drugog poluvremena kada je gostujući vratar Perin u pokušaju izbijanja Murielova centaršuta pogodio vlastitog braniča Izza (47-ag) od kojega se lopta odbila u mrežu.

Ante Budimir je pobjedu Sampdorije protiv momčadi koju vodi Ivan Jurić odgledao s klupe za pričuve. Zanimljivo, Jurić je prošle sezone bio trener Budimiru, ali u Serie B kada su obojica bili u Crotoneu.

Sampdoria je ovom pobjedom skočila na 13. mjesto sa 11 bodova, jednim manje od devete Genoe koja ima i utakmicu manje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.