UFC-ov borac se spasio skokom s drugog kata, u požaru izgubio olimpijsko zlato: "Sretan sam što sam živ"

Foto: Instagram
 

BIVŠI zlatni olimpijski hrvač i jedan od najboljih boraca UFC-ove muha kategorije, Henry Cejudo, jedva se spasio iz paklenog požara skokom s drugog kata hotela i lakše se ozlijedio.

Savezna država Kalifornija trenutno se bori s požarima te su u tijeku evakuacije na brojnim lokacijama. Na evakuaciju su, iz preventivnih razloga pozvani i gosti hotela Fountaingrove Inn u Santa Rosi, među kojima je bio i Cejudo. No, on je odlučio ostati u hotelu, do kojeg je na kraju vatra ipak došla.

Budući da je požar brzo buknuo kroz cijeli hotel, Cejudo više nije mogao izaći normalnim putem, nego je bio prisiljen skočiti s balkona svoje sobe na drugom katu. Prilikom pada, Cejudo je ozlijedio gležanj, no uspješno je uspio pobjeći te izbjeći veće posljedice.


Cejudo je progovorio o dojmovima nakon što se našao u situaciji opasnoj po život, iz koje se na kraju izvukao s opekotinama na nogama.  Otkrio je i hoće li se boriti na UFC 218 eventu, gdje ima ugovoren nastup protiv Sergia Pettisa.
 
“Pozdrav svima, želim vam se zahvaliti za ljubav i podršku. Noga mi nije slomljena, nego imam opekotine, bit ću dobro. Duga je to priča i više ćete znati nakon što dam intervju. Trenutno sam na putu u Brazil, gdje bih trebao krenuti obavljati posao na UFC 218”, objavio je Cejudo, čime je potvrdio kako borba ostaje u njegovim planovima.


Kasnije je Cejudo objasnio što se dogodilo u Kaliforniji te kako je došlo do situacije u kojoj je bio prisiljen skakati s drugog kata.


“Kada se oglasio alarm i kada je krenula evakuacija, pogledao sam kroz prozor i sve je bilo u redu. Mislio sam da je netko nehotično stisnuo alarm, pa sam se vratio u krevet. Kad sam se kasnije probudio sam imao što vidjeti. Vidio sam kuće koje gore, a onda sam pogledao lijevo i vidio sam kako pola hotela u kojem odsjedam gori. Bilo je strašno, uspio sam samo navući hlače i krenuti tražiti spas. Otvorio sam prozor i skočio dolje. Pao sam na trijem koji je već gorio i tu su došle opekotine. Spustio sam se dolje i nastavio bježati. Sve je oko mene gorjelo, bilo je grozno”, objasnio je Cejudo.

U hotelu je sa sobom imao zlatnu medalju osvojenu na olimpijskim igrama u Londonu, koja je na kraju vjerojatno otišla u nepovrat. O tome je još rekao:

“Medalje je samo predmet, ono što vrijedi su krv, znoj i suze koje sam uložio da bih došao do nje. Te uspomene ću uvijek nositi sa sobom. Ovo je tragedija, kao i ono što se dogodilo u Vegasu. Ne mogu žaliti za medaljom, glavna stvar je da sam preživio, sretan sam što sam izvukao živu glavu.”

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.