TRANSFERI

Trippier je otišao, a Dest ne dolazi. Vrsaljku se otvara zlatna prilika u Atleticu

Foto: Profimedia

KIERAN TRIPPIER postao je prva prinova Newcastle Uniteda od dolaska bogatih arapskih vlasnika koji u siječanjskom prijelaznom roku namjeravaju dovesti još barem tri igrača u pokušaju da se spase od ispadanja iz Premier lige.

Trippier je bio jedan od ključnih igrača madridskog Atletica, ali još nije sasvim jasno hoće li klub za njega u siječnju uopće tražiti zamjenu ili se do kraja sezone oslanjati na postojeći kadar, što bi značilo da će konačno veću ulogu dobiti Šime Vrsaljko.

Veznjak Llorente bio je ispred Vrsaljka u hijerarhiji na desnom beku

Hrvatski reprezentativac nominalno je jedini preostali desni bek u Atleticu, ali Diego Simeone ove je sezone na toj poziciji često koristio veznjaka Marcosa Llorentea. 

Simeone je nedavno rekao da neće dovoditi novog desnog beka, ali razni mediji sugeriraju drukčije jer im je logično da vrhunski klub pokuša nadoknaditi odlazak svakog važnog igrača. Tako je ESPN nedavno pisao da Madriđani žele Sergina Desta.

Mladi Amerikanac, rođen u Nizozemskoj, u listopadu 2020. je prešao iz Ajaxa u Barcelonu za 21 milijun eura, ali u posljednja dva mjeseca odigrao je samo jednu ligašku utakmicu zbog problema s leđima i trbušnim zidom, a trenutačno je izvan pogona zbog koronavirusa.

Povratak Alvesa i golemi dugovi logičan su razlog za prodaju Desta

Osim toga, Barcelona sada konačno može registrirati Danija Alvesa, 39-godišnjeg povratnika iz Brazila, za kojeg se očekuje da će biti Xavijev prvi izbor na poziciji desnog beka. Kada se tome nadodaju Barcelonini financijski problemi i dug veći od milijarde eura, ima smisla da klub pokuša unovčiti talentiranog 21-godišnjaka kojeg ne vidi kao ključnog igrača.

Desta se spominjalo i u kontekstu interesa posljednjih dvaju europskih prvaka - Bayerna i Chelseaja. No katalonski Sport javlja da američki reprezentativac ni ne razmišlja o odlasku, nego je fokusiran na oporavak od covida i prvenstveno problema s leđima koji su ga usporili ove sezone te se zdrav želi nametnuti novom treneru Xaviju.

Dest, dakle, nije opcija za Atletico, ali španjolski mediji pišu kako bi klub rado doveo igrača koji može pokriti poziciju desnog beka, ali i stopera.

Vrsaljko se vraća u četvrtak u kupu

Prijelazni rok tek je počeo, a završava 31. siječnja, pa će idućih nekoliko tjedana biti ključni za Vrsaljka da dokaže kako ima mjesta u Simeonovoj rotaciji. Do sada je sakupio samo devet nastupa ove sezone, nakon što do studenog gotovo uopće nije igrao. I taman kad je odradio nekoliko utakmica u kontinuitetu i ušao u formu, na susretu protiv Porta u Ligi prvaka dobio je udarac u lice zbog kojeg je morao na operaciju.

Ovih se dana vratio treninzima i španjolski mediji najavljuju ga u početnoj postavi na utakmici Kupa kralja u četvrtak kod trećeligaša Raya Majadahonde, a o njegovoj izvedbi na toj i idućim utakmicama ovisit će hoće li 29-godišnji bivši dinamovac ostati u Simeoneovim planovima ili ipak nagnati klub da potraži još jedno rješenje na desnom beku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.