SERIE A

Roma ima novog vlasnika, a to znači da se Totti može vratiti

Foto: EPA

ROMA je ovog tjedna promijenila vlasnika, ali na čelu kluba ostaje Amerikanac. Tvrtka Friedkin Group na čelu s Danom Friedkinom otkupila je rimski klub od Jamesa Pallotte za 591 milijun eura.

Preuzimanje će službeno biti gotovo 31. kolovoza, a tada će se Roma moći uključiti u prijelazni rok, ali mora pronaći novog sportskog direktora jer je Gianluca Petrachi dobio otkaz nakon sukoba s Pallottom.

Moguć povratak Petrachija, ali i Tottija

Sky Sport Italia javlja da bi dolazak novog vlasnika mogao značiti povratak Petrachija, ali i otvoriti vrata klupskoj legendi Francescu Tottiju.

Totti je 2017. prisilno okončao karijeru kao 40-godišnjak nakon 28 godina u klubu jer mu Pallottina uprava nije željela dati novi ugovor, ali mu je dala ulogu direktora. Međutim, shvativši da mu Pallotta radi iza leđa i ne uključuje ga u odluke, u lipnju 2019. podnio je ostavku i naglasio da će se u klub vratiti samo u slučaju promjene vlasnika.

Ta promjena se sad dogodila i talijanski mediji smatraju ga ozbiljnim kandidatom za funkciju sportskog direktora. Totti u tome nema iskustva, ali godinu dana je učio od Monchija dok je Španjolac bio u klubu.

Rangnicku je propao angažman u Milanu pa traži druge opcije

Spominju se i druga imena, poput Waltera Sabatinija, ali i Ralfa Rangnicka, Nijemca koji je mjesecima pregovarao s Milanom, što je rezultiralo odlaskom Zvonimira Bobana iz kluba. Rangnick je trebao postati trener i sportski direktor, ali ta je opcija otpala kad je Milan odlučio na klupi zadržati Stefana Piolija.

Ipak, Rangnick je nedavno po odlasku iz RB Leipziga rekao da mu je dosta uredskog posla i da mu nedostaje klupa pa bi u novom klubu radije radio kao trener, što ga vjerojatno eliminira iz priče o Romi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.