Talijani poslali poruku Europi: Prvaci ćemo postati dogodine. Spasimo lige, odgodite Euro

Foto: EPA

NAJČITANIJI sportski list u Europi, talijanska Gazzetta dello sport objavila je apel prema europskim savezima uoči važne videokonferencije na kojoj će nogometni čelnici uz UEFA-e sutra odlučiti što će biti s Eurom 2020. i ostalim natjecanjima pod njezinom ingerencijom.

Euro 2020. trebalo je započeti 12. lipnja u Rimu i odigrati se prvi put u povijesti u 12 zemalja. Nakon što je pandemija koronavirusa paralizirala svijet, zaustavljena su gotovo sva velika sportska natjecanja te je upitno odigravanje Europskog prvenstva u tekućoj godini. Postoji scenarij prema kojem bi UEFA ugurala turnir u prosincu 2020., no Gazzetta tvrdi da on nije izgledan. 

Talijani vjeruju i traže odgodu turnira za 2021. godinu.

"Nacionalni savezi, čelnici liga i igrači vrlo vjerojatno će na sutrašnjem sastanku tražiti odgodu Eura za lipanj iduće godine, kako bi spasili nacionalna prvenstva. Manje je vjerojatno da će se Euro igrati ove zime. Očekujemo da će UEFA sutra donijeti ključne odluke o sustavima natjecanja, dok će detaljno slaganje kalendara prepustiti svojim komisijama", piše Gazzetta.

Talijanski izbornik Roberto Mancini podržao je ideju o odgodi Eura za iduće ljeto. 

"Već sam rekao da je to jedina normalna opcija. U ovom trenutku važni su ljudi koji trebaju liječničku pomoć. Italija je ove godine mogla postati prvak Europe, a ako dođe do rješenja koje zagovaramo, osvojit ćemo naslov iduće godine", poručio je Mancini.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus u sportu

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.