ZANIMLJIVOSTI

Tajno oružje za Hrvatsku: Giggs ga izvukao s dna, igrao je za 3 kune tjedno

Foto: Getty Images

WILL VAULKS (25) je nekad bio plaćen samo 33 penija (oko 3 kune) tjedno za profesionalno igranje nogometa, a sada će s reprezentacijom igrati protiv viceprvaka svijeta, Hrvatske koju predvodi Luka Modrić.

Još dok je bio tinejdžer mnogi su ga smatrali jednim od najvećih talenata velškog nogometa u veznoj liniji, a onda je s 19 godina dobio raskid ugovora u Tranmereu i došao u situaciju da mu je cijela karijera bila pod upitnikom. 

Karijeru je oživio u Falkirku gdje je bio jedan od najslabije plaćenih igrača na Otoku, nakon čega se preselio u Rotherham u kojem je svojim nastupima privukao pažnju izbornika Walesa Ryana Giggsa. 

"Kao mladiću su mi uvijek govorili da ću biti kapetan Tranmerea, a završio sam s otkazom prilikom jedne promjene trenera. Ali tako to ide, morate se boriti i nadati se da će vas netko primijetiti", prenosi nogometaševe riječi BBC, a on dodaje:

"Četiri mjeseca igranja u Falkirku proveo sam na plaći od 33 penija tjedno, samo zato što su me morali barem nekako platiti. Dobio sam stan, a otac i majka dali su mi nešto novca da preživim. Zaključio sam da je to dobar potez, bolje mi je bilo igrati za Falkirk nego na amaterskoj razini."

Zahvalan je klubu na prilici koju je dobio. 

"Karijera mi je bila na rubu, ali Falkirk mi je dao šansu. Bilo je to teško vrijeme. Nisam imao novca, bio sam četiri ili pet sati od kuće, ali natjerao sam se da radim više i cijenim to vrijeme", istaknuo je Vaulks.

Nastupio je za Wales u susretu protiv Slovačke, a sada ga čeka još jedan nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine. Predviđa mu se nastup protiv Luke Modrića i Hrvatske u Osijeku, koji će mu biti vrhunac karijere. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.