Šutalo opet teško ozlijeđen. Dinamo s posudbe vraća mladog reprezentativca Hrvatske

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Luka Stanzl/PIXSELL

BOŠKO ŠUTALO (23) ozlijedio se 14. prosinca u susretu Konferencijske lige između Dinama i Ballkanija (3:0), kojim je zagrebački klub osigurao plasman u nokaut-fazu europskog natjecanja, a u kojoj će igrati protiv španjolskog Betisa. Branič je krajem prvog poluvremena izašao iz igre zbog ozljede lijevog gležnja. Utvrđeno je da će izvan kadra biti oko dva mjeseca. Podsjetimo, proljetni dio SuperSport HNL-a počinje krajem siječnja.

Šutalo je u Dinamo stigao prije godinu i pol dana iz Atalante za četiri milijuna eura. Prošle sezone slomio je fibulu i ligamente u zglobu desne noge i pauzirao gotovo godinu dana. Ove sezone upisao je 15 nastupa za momčad trenera Sergeja Jakirovića, dok je ukupno na 23 odigrane utakmice za Dinamo. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2027. godine. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 1.5 milijuna eura.

Dinamo vraća Morena Živkovića iz Lokomotive

S obzirom na to da je riječ o ozljedi obrambenog igrača, Jakirović je kao zamjenu za Šutala odlučio vratiti Morena Živkovića (19) s posudbe u Lokomotivi. Riječ je o sinu bivšeg hrvatskog reprezentativca Borisa Živkovića.

Moreno je izašao iz Dinamove škole nogometa, a od ljeta je na posudbi u Lokomotivi. Upisao je 11 nastupa, s time da je u posljednje vrijeme neupitni prvotimac kod trenera Silvija Čabraje. Ima jedan nastup za hrvatsku U-21 reprezentaciju, a prema Transfermarktu vrijedi 500 tisuća eura.

Gledajući zadnju liniju, Dinamo na raspolaganju ima i Stefana Ristovskog, Bogdana Mihajličenka, Sadegha Moharramija, Kevina Theophile-Catherinea, Joaquina Sosu, Maura Perkovića i Dinu Perića.

Dinamo je treći sa sedam bodova i dvije utakmice manje od Hajduka

Dinamo je u nedjelju na Maksimiru u 19. kolu HNL-a remizirao s Hajdukom (0:0). Zagrebački klub jesenski dio sezone tako je završio na trećem mjestu s 34 boda. Hajduk je prvi s 41 bodom, ali i dvije utakmice više od Dinama.

"Mi sada imamo drugačiju momčad, mnogo toga će odrediti i zimski prijelazni rok. Pokušat ćemo dovesti pojačanja na pozicijama za koje smo zaključili da smo deficitarni. Želimo pojačati konkurenciju na određenim pozicijama.

Nadam se da će biti i zdravlja. Otkako smo svi na okupu, forma je u uzlaznoj putanji", poručio je Jakirović nakon što je saznao da će Dinamo s Betisom igrati u nokaut-fazi Konferencijske lige.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.