Srbi razbijanjem Litve ušli u drugi rang Lige nacija i sad mogu na Hrvatsku

Foto: EPA-EFE

SRBIJA je bez ikakvih problema potvrdila osvajanje svoje skupine u trećem rangu Lige nacija. Slabašna Litva pokazala se nedoraslom na stadionu Partizana, a mrežu golmana Setkusa Srbi su napunili s četiri komada (4:1) iako je na poluvremenu bilo 0:0.

Ključan potez napravio je izbornik Mladen Krstajić kad je umjesto krilnog igrača Mijata Gaćinovića ubacio stasitog napadača Aleksandra Prijovića, koji je činio dobitni tandem s Aleksandrom Mitrovićem.

Srbi su tada krenuli igrati na visoke lopte, što im je u 51. minuti donijelo vodstvo. Nespretan je bio Zulpa koji je pogodio u svoju mrežu poslije ubačaja Andrije Živkovića.

Isti je igrač zakuhao i drugi gol, ovaj put pronašao je glavu Mitrovića koji u 58. povećava na 2:0. Litva se vraća u utakmicu šest minuta kasnije poslije loše reakcije golmana Predraga Rajkovića koji je loše boksao ubačaj.

Lopta se odbila na nogu Petraviciusa, koji ju je poluvolejem, okrenut leđima prema golu, zakucao za 2:1.

Ipak, Srbija diže ritam i ponovno Živković s desne strane lijepo ubacuje, a najbolji u skoku bio je Prijović koji pogađa za 3:1. Priču zaključuje Adem Ljajić tri minute poslije prekrasnim lobom nakon asistencije upravo Prijovića.

Srbija je tako osvojila prvo mjesto s dva boda ispred Rumunjske, a obje su reprezentacije završile ciklus bez poraza. U Ligu B, u kojoj će za dvije godine igrati i Hrvatska, ušla je tako Srbija pa je moguće da ćemo se naći sa susjedima u borbi za povratak u elitu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Rumunji su u Podgorici golom Tucudeana iz 44. minute pobijedili 1:0, a Janković je u 72. fulao penal za bod Crnogoraca.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.