Sopić: Galešić me podsjetio na Janicu, ali nisam siguran jesmo li zaslužili pobjedu

Foto: Vjeran Zganec Rogulja /PIXSELL

U PRVOJ nedjeljnoj utakmici devetog kola Supersport HNL-a Rijeka je na gostovanju u Koprivnici upisala minimalnu pobjedu protiv Slaven Belupa golom Nike Galešića. Farmaceuti su tako ostali pretposljednja ekipa lige, a Rijeka je skočila na drugo mjesto.

Galešić je zabio prvi gol za Rijeku i to na nevjerojatan način. Stoper je dobio loptu od Nediljka Labrovića dvadeset metara do svog gola, povukao naprijed i osvrtao se oko sebe tražeći opciju za dodavanje. Nitko od Slavenovih igrača nije ga dovoljno odlučno napadao i Galešić se korak po korak primicao golu.

Kada je ušao u zadnju trećinu, ubacio je u brzinu više, vješto gurnuo loptu s jedne strane Marca Borasa, a on prošao s druge i s desetak metara iskosa matirao domaćeg golmana Ivana Šuška. Ukupno je prešao oko 70 metara terena.

"Puno jača Rijeka je ovdje gubila bodove"

Njegovim potezom bio je oduševljen trener Željko Sopić, ali je i kritizirao cjelokupni dojam: "Pobijedili smo jednim maestralnim golom Nike Galešića, rijetko sam vidio takvo nešto na hrvatskim nogometnim terenima, pa čak i vani. Taj njegov prolazak me više podsjećao na Janicu Kostelić nego na nogometnu utakmicu.

S druge strane, ne mogu se oteti dojmu, ja sam stvarno realan čovjek - nismo bili dobri. Jesmo li zaslužili pobjedu za taj gol, ne znam. Puno jača Rijeka je ovdje gubila bodove s gospodinom Kekom, mi smo danas uspjeli iščupati sva tri boda. Bilo je dominacije u prvom poluvremenu, ali premalo je to prilika koje bi Rijeka trebala stvarati.

Najviše me u drugom poluvremenu iznervirao gard, imali smo neki dogovor na koji ćemo način, i onda radi nekog vjetra... Stalno nam nešto smeta. Smeta nam igralište, smeta nam vjetar, smeta nam ovo i ono. Moramo bolje, nemamo se tu što puno lagati. Tamo gdje mi želimo doći, morali bismo puno bolje."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.