Svjetsko prvenstvo u rukometu

Slovenci na SP-u ispali od domaćina: "Ugrist ćemo se za jezik i prešutjeti..."

Foto: EPA

SLOVENIJA je remijem s Egiptom (25:25) ostala bez prolaska u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Imali su Slovenci početkom drugog dijela pet golova prednosti (15:10), ali su tada dopustili domaćinu natjecanja seriju 5-0 i povratak.

U reprezentaciji Slovenije žale se na suđenje, smatraju da je domaćin natjecanja poguran prema četvrtfinalu. Sumnjivo im je i kako je crijevna viroza zahvatila čak osmoricu slovenskih rukometaša.

"Htio bih puno toga reći, ali znam da ne mogu i ugrist ću se za jezik", rekao je kapetan slovenske reprezentacije Jure Dolenec.

"Dali smo sve što smo imali. Uništile su nas naše gluposti, ali i tuđe. Pola momčadi nam je bilo u WC-u dan prije utakmice i na dan utakmice. Trojica nisu mogla igrati. Stalno je netko povraćao... To se dogodilo i Hrvatima. Sve mi je to skupa jako čudno."

Izbornik Ljubomir Vranješ ponosan je na borbenost momčadi.

"U ovakvoj situaciji odigrati ovakvu utakmicu... Imali smo osam igrača koji su imali zdravstvenih problema. U takvim uvjetima smo imali priliku za pobjedu i mislim da smo trebali pobijediti. Na cijelom turniru smo izgubili jednu utakmicu i ispali."

Rukometaš Blaž Janc nije htio komentirati suđenje, samo je kratko rekao: "Svatko tko prati rukomet, vidio je što se dogodilo."

Najviše sporna situacija se dogodila pet minuta prije kraja kada su Slovenci imali napad za izjednačenje. Matic Suholežnik je pucao pod prekršajem, ali umjesto sedmerca za Slovence dosuđena je lopta za domaćina koji je nakon toga otišao na dva gola prednosti.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.