Shiffrin se oporavlja nakon teškog pada. Moguć povratak u veljači

Foto: EPA

NAJBOLJA skijašica današnjice, 28-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin u Innsbrucku se oporavlja od ozljeda zadobivenih pri padu na spustu u Cortini d'Ampezzo i radi na povratku u Svjetski kup, izjavio je za austrijsku televiziju ORF direktor američke alpske reprezentacije Patrick Riml.

"Mikaela je relativno dobro, s obzirom na okolnosti. Nije se dogodilo ništa ozbiljnije, nema slomljenih kostiju, nema pokidanih ligamenata", izjavio je Riml u prijenosu veleslalomske utrke iz talijanskog skijališta Kronplatz. Objasnio je da su liječnici kod Shiffrin dijagnosticirali prenapregnuti medijalni ligament u lijevom koljenu.

"U studenom 2023. Shiffrin je zadobila nagnječenje kosti u lijevom koljenu prilikom pada na treningu. Sada je zahvaćeno isto koljeno", dodao je Riml te rekao da je 28-godišnja Amerikanka "u vrlo dobrim rukama".

Moguć povratak 10. veljače

Trenutno se nalazi na oporavku u istoj ordinaciji u Innsbrucku, u kojoj se nakon operacije koljena oporavlja i najbolji austrijski skijaš Marco Schwarz. Riml je nagovijestio da bi se Shiffrin natjecanjima mogla vratiti na skijalištu Soldeu u Andori, gdje su 10. i 11. veljače na rasporedu slalom i veleslalom.

"U ovom trenutku, međutim, moramo gledati iz dana u dan i ne možemo raditi nikakve konkretne planove. Često napravite jedan korak naprijed pa dva nazad. Moramo biti strpljivi", rekao je Riml.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.