rukomet

Šest dana do rukometnog SP-a kaos u skupini: Dvije ekipe otpadaju zbog korone?

Foto: Guliver Image/Getty Images

SAMO šest dana prije početka SP-a u rukometu u Egiptu događa se kaos u rasporedu jer čak dvije reprezentacije iz iste skupine možda neće nastupiti na natjecanju.

Švedska i Češka, reprezentacije koje su smještene u skupinu G turnira u Egiptu, možda neće nastupiti zbog koronavirusa.

Dok su Hrvatska i Španjolska, obje reprezentacije koje su se izravno plasirale na idući Euro, u Poreču prije dva dana igrale prijateljsku utakmicu, ostatak Starog kontinenta je igrao kvalifikacijske utakmice. Dva su susreta odgođena zbog pozitivnih testova.

Šveđani i Česi vise zbog korone

Dvoboj između Švedske i Crne Gore je odgođen zbog toga što je švedski reprezentativac Anton Lindskog bio pozitivan na koronu, pa su Skandinavci smješteni u petodnevnu karantenu. Nakon pet dana Šveđani će se morati ponovno testirati, a o rezultatima tih testova ovisi hoće li nastupiti u Egiptu.

Druga reprezentacija kojoj puno više visi nastup na SP-u je Češka. Njen dvoboj u kvalifikacijama za Euro protiv Farskih Otoka je također odgođen zbog zaraze u momčadi.

Makedonci čekaju kao prva rezerva

Naime, na posljednjem testiranju češke reprezentacije pokazalo se da je čak osam igrača pozitivno na covid-19, kao i izbornički tandem Kubeš - Filip. 

Čekaju se novi testovi i pozivanje novih igrača, ali izvjesno je da Česi na kraju neće otići u Egipat. 

Makedonci čekaju testove Šveđana i Čeha jer u slučaju da bilo koja od 32 reprezentacije otpadne, oni ulaze na turnir kao prva rezerva.

Podsjetimo, SP u Egiptu igrat će se od 13. do 31. siječnja 2021., a Hrvatska je smještena u skupinu C gdje će joj protivnici u prvom krugu biti Katar, Japan i Angola.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.