Rat u Ukrajini

Ruski parlamentarac zaprijetio: Uskoro ćete požaliti zbog izbacivanja naših sportaša

Foto: Profimedia

RUSKI i bjeloruski sportaši zbog Putinove su invazije na Ukrajinu izbačeni s gotovo svih sportskih natjecanja. Oglašavali su se tijekom posljednjih nekoliko dana brojni sportski savezi i organizacije te objavljivali da Rusima i njihovim saveznicima u ratu neće dopustiti da se natječu.

Stigla je na to i reakcija iz Rusije. Tamošnji član donjeg doma parlamenta, ujedno i predsjednik Odbora za sportove Dimitri Sviščev u razgovoru za Match TV rekao je da su ruski sportaši vrhunski i da mnogima odgovara činjenica da su oni suspendirani iz tolikog broja natjecanja.

"Rusija je prejaka za njih"

"Slabe federacije i njihovi slabi sportaši sad trljaju ruke i misle da će bez Rusije oni biti prvaci svijeta ili olimpijski pobjednici. Zabrana nastupa Rusima bit će prednost za mnoge sportaše", rekao je Sviščev pa dodao:  

"Ako vodeći ljudi svjetskog sporta ne dođu razumu, bit će to katastrofa. Sutra će to napraviti i drugim državama, prijetit će im. Ali Rusija je prejaka za njih. Uskoro će ozbiljno požaliti zbog toga što su napravili", rekao je ruski parlamentarac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.