FUTSAL

Prvak Hrvatske u futsalu odlučio samo odabrane novinare pustiti na utakmicu

Foto: MNK Square

NOVO Vrijeme Apfel iz Makarske, aktualni hrvatski prvak u futsalu, večeras igra polufinalnu utakmicu prvenstva protiv dubrovačkog Squarea. 

Polufinale se, kao i sve druge faze natjecanja, igra na jednu pobjedu, a u finale se već plasirao omiški Olmissum nakon što je s 1:0 svladao Futsal Dinamo. Utakmice se, prema preporukama zdravstvenih službi, igraju bez publike.

Ipak, organizatoru utakmice dozvoljeno je na utakmice pustiti klupske dužnosnike, ali i novinarske djelatnike te fotoreportere. Novo Vrijeme je izazvalo val nezadovoljstva nakon što se na popisu medija kojima je dozvoljeno prisustvovati utakmici nije našla i Dubrovačka televizija, dakle medijska kuća iz "suparničkog tabora".

Ovakva odluka naročito je čudna zbog toga što je Dubrovačka televizija jedna od rijetkih lokalnih televizija koje na dnevnoj bazi  prate i izvještavaju o futsalu, a tijekom korona pauze imali su i specijaliziranu emisiju za sve koji vole taj sport. Iako je, kako sami navode, Dubrovačka televizija poslala upit za prisustvo još u četvrtak, tek su danas dobili odgovor, i to negativan. Iz Dubrovačke televizije navode i kako su neki drugi mediji svoje prijave poslali puno kasnije, a ipak su našli svoje mjesto na popisu.

Futsal zajednica je s ogorčenjem reagirala na tu vijest te se postavlja pitanje je li Novo Vrijeme u ovom slučaju postupilo neprofesionalno, ali i neetički s obzirom na to da novinare sprječavaju da rade svoj posao. Iz neslužbenih izvora doznajemo kako je Dubrovačka televizija završila na popisu "nepoželjnih" nakon nekoliko priloga koji se nisu svidjeli Borislavu Vukoviću, alfi i omegi hrvatskog prvaka.

Dubrovačka televizija se tim povodom obratila i povjereniku lige Dariju Skenderu, ali i glasnogovorniku saveza Tomislavu Packu. Potonji je izrazio želju da se ovakva situacija što prije riješi, s posebnim naglaskom na nepisani kodeks u sportu i poštovanju gostujućih medija.

O problemu je obaviješten i MNK Square, koji aktivno radi na rješavanju ovog problema a Dubrovačka televizija odlučila je poslati prigovor i Hrvatskom novinarskom društvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.