Maria Andrejczyk

Preboljela rak kostiju pa srebrnu medalju iz Tokija prodala za bolesno dijete

Foto: EPA

OSVAJAČICA srebrne olimpijske medalje u bacanju koplja, poljska atletičarka Maria Andrejczyk, prije nekoliko dana stavila je osvojeno odličje na aukciju za pomoć bolesnom djetetu.

O svemu je obavijestila svoje pratitelje na Instagramu poručivši:

''Dugo sam o tome razmišljala. Ovo je bila prva akcija koju sam vidjela da se u njoj skupljao novac i odmah sam znala da je to ona prava. Miloszek ima srčanu manu i potrebna mu je operacija. Divni roditelji Kubusa, dječaka koji nije uspio biti spašen, odlučili su skupljena sredstva proslijediti Miloszu. Na ovaj način i ja želim pomoći. Za njega na aukciju stavljam osvojenu srebrnu medalju.''

Miloszek je dojenče kojem život može spasiti operacija u Sjedinjenim Američkim Državama. Za nju treba izdvojiti više od 1.5 milijuna poljskih zlota, odnosno oko 2.5 milijuna kuna, a Andrejczyk je na akciju pozvala na otprilike pola skupljenog iznosa. Svoju je medalju u prodaju stavila za 200.000 zlota (oko 330.000 kuna), a danas je potvrdila prodaju.

''Skupljeno je nešto više od pola milijuna zlota (oko 820.000 kuna)'', poručila je poljska atletičarka velikog srca.

Inače, i ona sama borila se s teškom bolešću. Prije tri godine dijagnosticiran joj je rak kostiju zbog kojeg je prošla operaciju i kemoterapije nakon kojih se vratila sportu i zablistala na Olimpijskim igrama u Tokiju gdje je sa 64.61 metar osvojila srebro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.