EFL KUP

Poznati su svi polufinalisti engleskog Liga kupa. Liverpool prošao nakon drame

Foto: EPA

POZNATI su svi polufinalisti EFL kupa (engleskog Liga kupa). Nakon što je Arsenal jučer svladao Sunderland, danas su mu se pridružili Chelsea, Liverpool i Tottenham.

Brentford - Chelsea 0:2

Thomas Tuchel izveo je kombinirani sastav protiv Brentforda, a u prvom poluvremenu igrao je i Mateo Kovačić, koji se tek oporavio od ozljede i zaraze koronavirusom. U drugom poluvremenu ušlo je više igrača iz prve ekipe pa je Chelsea autogolom Janssona u 80. te pogotkom Jorginha iz penala u 85. minuti izborio pobjedu.

Liverpool - Leicester 3:3 (5:4)

Jurgen Klopp napravio je sličnu stvar kao Tuchel. Izveo je sastav koji su uglavnom činile rezerve, dok je njegov protivnik Leicester igrao s puno jačom ekipom pa je na poluvremenu vodio 3:1 dvama golovima Vardyja i jednim Maddisona. Za Liverpool je zabio Oxlade-Chamberlain.

U drugom poluvremenu je i Klopp uveo jače snage pa je Liverpool uspio napraviti preokret. Diogo Jota poentirao je u 68. minuti, da bi Minamino u petoj minuti sudačke nadoknade odveo utakmicu u raspucavanje jedanaesterca. Liverpool je ondje bio bolji 5:4, a junak s dva obranjena penala bio je vratar Caoimhin Kelleher.

Tottenham - West Ham 2:1

Tottenham i West Ham igrali su u jakim postavama, a svi su pogoci pali unutar pet minuta. Momčad Antonija Contea povela je u 29. minuti preko Bergwijna, Bowen je izjednačio u 32. na asistenciju Nikole Vlašića, da bi dvije minute kasnije Lucas Moura donio pobjedu Tottenhamu. Vlašić je za West Ham igrao do 68. minute.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.