NBA

Pogledajte kako je Jokić pronašao novu zvijezdu Nuggetsa između trojice protivnika

AP Photo/David Zalubowski/Guliver

OKRŠAJ najboljih centara NBA lige u Denveru izostao je zbog ozljede Philadelphijina superstara Joela Embiida. U takvom odnosu snaga Nikola Jokić odveo je Nuggetse do pobjede 104:95.

Denver je već nakon prve četvrtine imao 22 poena viška i do kraja je mirno branio prednost. Jokić je završio s 21 košem, 10 skokova i pet asistencija.

Prošlotjedna prinova iz Orlanda Aaron Gordon zaustavio se na šest poena, ali nastavio je graditi kemiju s Jokićem, koji ga je u ovoj situaciji pronašao među trojicom protivničkih igrača.

VIDEO: Arena Sport

Taj trejd je razdrmao momčad Nuggetsa, koja je nakon njega dobila tri utakmice u nizu te s omjerom 29-18 drži peto mjesto i vreba pad LA Lakersa dok im se ne vrate LeBron James i Anthony Davis. Skok na četvrto donio bi joj prednost domaćeg terena u doigravanju.

Čak je i tradicionalno flegmatični Jokić počeo emotivno proživljavati dobre poteze suigrača, poput ovog ekstra dodavanja na otvorenu tricu Doziera.

VIDEO: Arena Sport

Zbog ozljeda Embiida i Jamesa Jokić je trenutačno glavni favorit za osvajanje nagrade za najkorisnijeg igrača lige. Ove sezone je na prosjecima od 26.8 koševa, 11.1 skoka i 8.5 asistencija. Posebno je dojmljiv u posljednjoj od tih kategorija jer je od svih centara u cijeloj NBA povijesti samo Wilt Chamberlain 1967./68. imao neznatno bolji prosjek od 8.6 dodavanja.

Zato ni ne čudi što su mu malobrojni gledatelji kojima je dopušten ulaz u dvoranu skandirali: "MVP!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.