Petković hoda po terenu i urla na suigrače, Jakirović indirektno najavljuje rezove

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je u zaostaloj utakmici 4. kola SuperSport HNL-a šokantno izgubio na Maksimiru od Lokomotive s 3:0, hat-trickom Duje Čopa u 5., 7. i 87. minuti. Momčad Sergeja Jakirovića tako je izgubila jako važna tri boda u borbi za titulu, koju ovakvom igrom ni najmanje ne zaslužuje.

Da odmah riješimo jednu stvar - problem nije u porazu. Oni su, kako stara floskula kaže, "dio sporta" i sasvim normalna stvar, čak i za Dinamo, koji ih je ove sezone vidio mnogo. Ali izgubiti kod kuće s 3:0 od Lokomotive na ovakav način je sramota za koju nikakvih opravdanja nema.

Dinamo se vukao po terenu

Nakon solidno odrađenih priprema i uvjeravanja navijača kako momčad dobro diše te kako je dobro radila u Rovinju, Dinamove zvijezde vukle su se po terenu 90 minuta, čekajući, valjda, da Lokomotiva samu sebe pobijedi. Njihov govor tijela bio je šokantan. Nisu izgledali pretjerano iznenađeno kada je Lokomotiva povela 2:0 niti su djelovali kao da im je previše stalo do toga da okrenu rezultat.

Jedini koji su grizli bili su Arber Hoxha, Takuro Kaneko i Kevin Theophile-Catherine. Ostali su ili bili potpuno van utakmice ili su pak igrali neke svoje privatne utakmice. Jedan trenutak iz prvog dijela najbolje je oslikao stanje uma Dinamovih igrača. 

U trenutku kad su gubili 2:0 jednu krivu dugu loptu nevjerojatno je spasio Takuro Kaneko da ne ode u gol-aut. Instinktivno ju je zavrnuo u šesnaesterac, da bi onda u nevjerici gledao svoje suigrače na 45 metara od gola Lokomotive. Nitko od njih nije potrčao za njim u napad niti ga je pohvalio za nevjerojatnu požrtvovnost.

Ali zato je Bruno Petković, koji je izgubio 22 lopte, bez ikakvih problema u drugom poluvremenu urlao na nekoga u zadnjoj liniji i brojao koliko mu je krivih dugih lopti odigrao. Petković nije jedini koji se nije pojavio na ovoj utakmici. Josip Mišić već jako dugo nije ni blizu one forme koja ga je dovela na vrata reprezentacije, ali ovo protiv Lokomotive bilo je ispod svakog nivoa.

Baturina je potpuno izvan forme

Martin Baturina? Igrač kojeg se spominje u kontekstu nekakvih 15 milijuna eura potpuno je izvan forme čitavu sezonu. Sergej Jakirović ga uporno pokušava oživjeti, ali za to više nema ni vremena ni prostora.

Ni loša forma ne bi bila problem da su Petković, Mišić, Baturina i ekipa pokazali nekakvu želju, kao recimo na Rujevici u studenom. Tada su tukli, grizli i ostavili dušu na terenu. Ništa od toga nismo vidjeli protiv Lokomotive u utakmici koju su morali dobiti. Dapače, izgledali su kao da samo čekaju da sve skupa završi.

Jakirović je na press-konferenciji nakon utakmice izgledao šokirano. Nije mogao objasniti zašto je izostala bilo kakva reakcija njegove momčadi, ali morat će. Ne nama, nego prvenstveno sebi, a onda i igračima.

Puno toga ove sezone ide njemu na dušu, ali ovaj poraz je isključivo na igračima. Jakirović indirektno najavljuje rezove u momčadi, ali tek nakon subote i utakmice s Istrom u Puli. Za neke će to biti zadnja šansa za iskupljenje.

Jedino dobro u maksimirskoj tragediji protiv Lokomotive bit će ako se igrači međusobno porječkaju u svlačionici, podignu tenzije i kažu jedni drugima u lice što ih ide. I ako su svjesni da si ovakvu utakmicu do kraja prvenstva više ne smiju dopustiti ako im je do naslova prvaka uopće stalo. Trenutačno tako ne izgleda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.