Pavić postao tek šesti tenisač koji je osvojio sva četiri Grand Slama u parovima

Foto: EPA

HRVATSKI tenisač Mate Pavić u paru sa Salvadorcem Marcelom Arevalom u finalu Roland Garrosa pobijedio je Talijane Simonea Bolellija i Andreu Vavassorija s 2:0 u setovima (7:5, 6:3) i tako osvojio pariški turnir. Pavić, 30-godišnji Splićanin, sada ima titule na sva četiri najjača teniska turnira.

Došao je, dakle, do Career Grand Slama, odnosno osvojio je sva četiri Grand Slama tijekom igračke karijere. Postao je tek šesti tenisač kojem je to uspjelo, a prije njega su to bila braća Bob i Mike Bryan, Daniel Nestor, Mark Woodforde i Todd Woodbridge. Impresivno je što je Pavić jedini među njima koji je to postigao s četiri različita teniska partnera.

Australian Open osvojio je 2018. u paru s Austrijancem Oliverom Marachom, dvije godine kasnije s Brazilcem Brunom Soaresom uzeo je US Open, a 2021. Wimbledon, kada je igrao sa sunarodnjakom Nikolom Mektićem. Uz to, Pavić ima tri naslova na Grand Slam turnirima u mješovitim parovima.

Pavić je prvi u parovima na ATP ljestvici

Pavić je trenutno najbolji igrač parova prema ATP ljestvici. U sjajnoj teniskoj karijeri osvojio je 37 titula uz omjer od 435 pobjeda i 222 poraza. Prema službenim podacima, samo od turnira zaradio je 5.8 milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.