Ovo je učinak zvijezde Arsenala od 130 milijuna eura koju je čuvao Gvardiol

Foto: Epa

MANCHESTER CITY i Arsenal na stadionu Etihad odigrali su 0:0 u utakmici 30. kola Premier lige. Dvojica hrvatskih nogometaša, Joško Gvardiol i Mateo Kovačić, krenula su od prve minute za domaći sastav trenera Pepa Guardiole. Gvardiol je u 15. minuti izveo sjajan potez. Najskuplji branič u povijesti nogometa, kojeg je City doveo za 90 milijuna eura, probio je lijevu stranu Arsenala.

Zamahnuo je lijevom nogom kao da će ubaciti, a zatim provukao loptu petom i tako prevario Arsenalovu zvijezdu Bukaya Saku, koji je izgubio korak i završio na tlu. Čak i da nije tog poteza, Gvardiol je odigrao impresivnu utakmicu. Upravo je on bio zadužen za Saku, zvijezdu Arsenala vrijednu 130 milijuna eura. Saka se na ovom susretu nije ni vidio, a brojke najbolje govore kakvu je partiju odigrao sjajni hrvatski reprezentativac u defenzivi.

Grafika: Sofascore

S druge strane, osim u obrambenom dijelu, Gvardiol je odigrao fantastično i prema naprijed. Bilo ga je po cijelom terenu, u više navrata je odlazio naprijed i bio je neka vrsta veznog igrača. Hrvat je odigrao jednu od najboljih utakmica pod Guardiolom.

Grafika: Sofascore

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.