Ovo je najbolja momčad svijeta, vrijedi 1.1 milijardu eura

Foto: Profimedia

AMERIČKI portal GiveMeSport je prema bazi podataka ESPN-a složio najbolju svjetsku momčad u kojoj se našlo mjesta i za jednog Hrvata. Za trenera je, potpuno logično, odabran Pep Guardiola, a čitava momčad prema Transfermarktu vrijedi 1.1 milijardu eura.

Na golu je Realov golman Thibaut Courtois, bez ikakve dvojbe najbolji svjetski golman zadnje dvije godine. U zadnjoj liniji postave 4-3-3 na bokovima su Achraf Hakimi i Alphonso Davies. Obojica su igrali na Svjetskom prvenstvu za svoje reprezentacije, s tim da je Hakimi s Marokom dogurao do polufinala.

"Prvi pick za stopera je portugalski zid Ruben Dias, koji je bez konkurencije trenutačno najbolji stoper u Europi. Uz njega je Joško Gvardiol, drugi najbolji stoper na svijetu koji bi uskoro mogao zaigrati s Diasom. Nije nikakvo čudo da ga Guardiola želi jer je riječ o progresivnom igraču koji bi mu idealno odgovarao", piše GiveMeSport.

ESPN-ova postava najboljih igrača s cijenama prema Transfermarktu:

Za najboljeg veznog igrača odabran je Jude Bellingham, koji je ovog ljeta za 103 milijuna eura prešao iz Dortmunda u Real Madrid. Engleski reprezentativac je prošle sezone u 42 nastupa za Borussiju upisao 14 golova i sedam asistencija, a uz njega je 90 milijuna eura vrijedan Rodri, koji je bio jedan od najboljih Cityjevih igrača prošle sezone.

Ispred njih je Kevin De Bruyne, a ubojiti napad vrijedan je skoro 500 milijuna eura. Na lijevom krilu je očekivano Kylian Mbappe, na desnom Bukayo Saka (15 golova i 11 asistencija), a u špici je Erling Haaland, koji je prošle sezone u 53 nastupa za City zabio 52 gola uz devet asistencija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.