SERIE A

Novi vlasnik službeno preuzeo Romu i poručio: Ovo ćemo shvatiti vrlo ozbiljno

Foto: Getty Images

ROMA je objavila da je proces prodaje kluba završio i da je Amerikanac Dan Friedkin službeno postao novi vlasnik rimskog prvoligaša.

Tvrtka Friedkin Group na čelu s američkim milijarderom Danom Friedkinom otkupila je Romu od drugog američkog milijardera Jamesa Pallotte za 591 milijun eura. Friedkin je tako postao 25. predsjednik u povijesti kluba.

Pregovori su trajali devet mjeseci, a sve je završeno danas nakon dvosatnog sastanka s odvjetnicima u Rimu, Londonu i Houstonu koji je završio potpisivanjem kupoprodajnog ugovora.

"Oduševljeni smo što smo se pridružili Rominoj obitelji. Svjesni smo da nam je povjerena momčad koja je vitalni dio duše Rima, a to je odgovornost koju ćemo shvatiti vrlo ozbiljno", poručio je Friedkin nakon preuzimanja kluba.

U srijedu slijedi sastanak novog vlasnika s izvršnim direktorom Guido Fiengom na kojem će se početi stvarati planovi za iduću sezonu. Jedan od prioriteta kluba je angažman novog sportskog direktora, a među brojnim imenima kandidata koja se spominju u medijima su klupska legenda Francesco Totti, ali i bivši kapetan hrvatske reprezentacije Zvonimir Boban.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.